Šou Grblja pod Goricom, Budućnost na 4. mjestu

4 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Luka Zeković
Budućnost - Grbalj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.11.2014. 18:42h

Dojučerašnja "vodeća četvorka" domaćeg fudbala od danas je - vodeća trojka, jer je Budućnost pokazala da ne zaslužuje da bude dio društva koje čine Sutjeska, Rudar i Mladost.

Lekcija koju su fudbaleri Grblja danas očitali Podgoričanima na najvećoj areni čak je i otvorila pitanje: Kako je Budućnost - ovakva Budućnost - uspjela da sakupi toliko bodova da se u samom finišu polusezone nađe na diobi prvog mjesta?

Duel sa Grbljanima zato je razbio sve iluzije i sa virtuelnog prvog vratio četu Dragana Radojičića čak na - četvrto mjesto.

"Bili smo se uključili u borbu za vrh, možda pomalo i nerealno. Mi ćemo se i dalje boriti za vrh, ali ako se ne pojačamo na polusezoni, teško da ćemo moći da uradimo nešto više", shvatio je Radojičić realnost nakon poraza od Grblja.

A je li realnost Budućnosti poraz od Grblja? Poraz kao poraz i nije katastrofa - ekipa iz Radanovića odavno je na domaćoj sceni postala prepoznatljiva kao ekipa koja igra lijep i napadački fudbal, a Grbljani su znali da pobijede pod Goricom i kada je Budućnost imala jači tim.

Ipak, teško se ne oteti utisku da su Podgoričani svojim partijom "pomogli" gostima da se proslave, jer su igrali na način na koji ekipa Marka Vidojevića mogla samo da poželi. Superofanzivni domaćin, u formaciji 3-4-3, od početka je gostima - i to brzim gostima (Nikač, Janković, Vukčević, Jablan) - otvorio koridor ka golu da su Grbljani laganim korakom, obično sa tri dodavanja, dolazili pred gol Agovića.

Već u 16. minutu bilo je 0:2, nakon dvije istovjetne akcije po lijevoj strani, oba puta poslije kontranapada. U 5. minutu probio je Nikač i odigrao povratnu za Jablana, koji je od prečke gađao u gol, da bi u 16. asistent bio Janković a realizator - Nikač, koji se poigravao sa doskorašnjim klupskim drugovima.

Ceh očajne partije Budućnosti u 43. minutu platio je Kopitović, koji je zamijenjen, iako je tokom prvog dijela često ostajao bespomoćan nakon su gostujući fudbaleri licem išli ka njemu.

A onda, u posljednjoj sekundi prvog poluvremena, Budućnost je smanjila. Gol nije imao najavu, jer su napadi domaćina bili stihijski - Vujačić je lansirao Adrovića, koji je iz okreta, lijepim lob-udarcem, vratio nadu domaćem timu.

Samo u prvih 15 minuta nastavka Podgoričani su napravili pravi pritisak, kada je golman Vukliš odbranio dva udarca Adrovića iz dobrih pozicija. A kada su gosti u 70. minutu dali treći gol - opet iz kontranapada, preko Jankovića, koji je odbijenu loptu sproveo u mrežu nakon šuta rezerviste Pavićevića - Grbljanima se otvorio toliki prostor da je pravo čudo kako do kraja nisu još nekoliko puta zatresili mrežu.

Dva puta Pavićević, po jednom Jablan i Petar Vukčević bili su u zicer šansama. Da je pod Goricom gostovala sa pravim rutinerima u napadu bilo bi, bez sumnje, 1:5, ovako gosti su do posljednjeg sekunda drhtali za pobjedu nakon što je Adrović u 84. minutu smanjio na 3:2 (ubacio loptu u mrežu nakon što je Vujačić pogodio stativu). Čak je Vujačić u posljednjim sekundama mogao da izjednači na 3:3, ali bilo bi nezasluženo...

Za Grbljane, slijede dvije, možda i značajnije utakmice protiv Budućnosti, jer je put do Evrope mnogo bliži preko Kupa. Ipak, riječi trenera Vidojevića pokazuju koliko su Grbljani ponosni zbog pobjede:

"Važan je Kup, ali ne bih ovu pobjedu mijenjao ni za šta!".

Budućnost - Grbalj 2:3

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Savović (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Dragiša Drljević (Berane). Strijelci: Adrović u 45. i 84. minutu za Budućnost, Jablan u 5, Nikač u 16. i Janković u 70. minutu za Grbalj. Žuti kartoni: Tomković, Vukčević i Adrović (Budućnost).

Budućnost: Agović, Kopitović (od 41. minuta Kažić), Simović, Tomković, Vukčević, Pavićević (od 75. Milošević), Hočko, Flavio (od 62. Ilinčić), Raičević, Vujačić, Adrović.

Grbalj: Vukliš, Kosović (od 90. Kalezić), Bogdanović, Carević, Manojlović, Jamazaki, Pavlović, Janković, Vukčević (od 87. Tučević), Jablan, Nikač (od 65. Pavićević).

Bonus video: