Pogađa i asistira za evropske snove Olimpije

"Nadam se da ću dobiti poziv i za seniorsku reprezentaciju, jer je najveća čast i zadovoljstvo igrati za svoju zemlju", istakao vezista Ljubljančana
4 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: Nkolimpija.si
Marko Vukčević, Foto: Nkolimpija.si
Ažurirano: 02.11.2014. 08:23h

U dresu mlade reprezentacije Crne Gore Marko Vukčević je pokazao da može da igra protiv zvijezda Bundes lige.

Malo je falilo da naša najtalentovanija generacija trasira put na Evropsko prvenstvo u Češkoj, ali njen standardni prvotimac Vukčević ipak ne odustaje od sna da zaigra na najvećoj sceni, makar klupskoj.

Na putu ka tom cilju, Vukčević je postigao četiri gola i upisao asistenciju za ljubljansku Olimpiju, drugoplasiranu u slovenačkom prvenstvu.

"Napokon sam dobio priliku da igram na desnom krilu i to se isplaćuje i klubu i meni. Godinama sam igrao na lijevoj strani i sada mi je novi trener Darko Karapetković ukazao šansu da igram na poziciji koja mi najviše odgovara. Mada, u klubu je sve novo, pa mi je na početku sezone trebalo nekoliko utakmica, u kojima sam ulazio sa klupe, da dokažem da zaslužujem status prvotimca. Nametnuo sam se golovima i dobrim igrama i sada je sve sjajno. Naročito nakon mog gola za 1:0 na „Ljudskom vrtu” u Mariboru pred 15.000 gledalaca, sa kojim smo na kraju remizirali (3:3). Nadam se da ćemo danas slaviti protiv neugodnog Celja i učvrstiti se na drugoj poziciji, jer nam je cilj da igramo u evrokupovima. Naša ekipa je mlada i polako napredujemo, a igranje u Evropi je prilika da se puno nauči”, kazao je Vukčević, 21-godišnji ofanzivni vezista Olimpije.

Vukčević je dijete Budućnosti, čiju školu je prošao pod nadzorom Slavka Vlahovića. Debitovao je za prvi tim „plavih” kod Saše Petrovića još kao kapiten crnogorske omladinske selekcije. Prošao je sve mlađe nacionalne selekcije i bio je standardan u mladoj reprezentaciji.

"Nadam se da ću dobiti poziv i za seniorsku reprezentaciju, jer je najveća čast i zadovoljstvo igrati za svoju zemlju. Spreman sam i ako dobijem poziv ne sumnjam da ću dati sve od sebe. Ali, poziv se zaslužuje dobrim igrama u klubu i zato se nadam uspjehu sa Olimpijom. Za sada i klubu i meni ide odlično, i jedino nam je teško pala eliminacija iz Kupa, iako smo slavili u prvom duelu na gostovanju Domžalama. Ostao sam, dakle, na kvoti od dva gola u tom takmičenju”, kazao je Vukčević.

Evropsko prvenstvo u Češkoj je bilo tako blizu mojoj generaciji

Iako igra drugu od četiri godine ugovora sa Olimpijom, Marko Vukčević prati našu Prvu ligu.

"Vidio sam da je Budućnost izgubila. Grbalj je tradicionalno težak pod Goricom. Navijam za Budućnost, to je moj klub, a Slavku Vlahoviću najviše dugujem u fudbalskoj karijeri. Pratim rezultate i jako mi je teško palo kada sam vidio kako se lako Njemačka plasirala na Evropsko prvenstvo za mlade. Mi smo joj sjajno parirali, čak bili bolji na našem terenu i ostaje žal što se nijesmo plasirali, a bili smo tako blizu. Ne znam šta se desilo u finišu da tako padnemo kod 3:1 u Rumuniji i izgubimo utakmicu. Povreda kapitena Alića, neki igrači priključeni A selekciji, a ne traba zanemariti ni to da većina nas nijesmo bili standardni u klubovima. Zato smatram da dobre igre u klubu i jesu preduslov za poziv u nacionalnu selekciju”, zaključio je Vukčević.

Bonus video: