Het-trik Orlandića, Zeta vezala drugu pobjedu

0 komentar(a)
Orlandić, Foto: Zoran Đurić
Orlandić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.11.2014. 19:06h

Zeta je morala da sačeka dvije utakmice sa ekipama iz donjeg dijela tabele - obje na domaćem terenu - da bi prvi put ove sezone vezala dvije pobjede.

Nakon tijesnog trijumfa nad Bokeljom prošle sedmice, na Trešnjici je danas, puno lakše, palo posljednjeplasirano Berane, kojem nije pomogao ni nekadašnji trener Zete na klupi, Rade Vešović.

Nije, doduše, bilo baš sve glatko po ekipu Mladena Lambulića, koja je otpor gostiju slomila onda kada protivnika to najviše boli - u nadoknadi prvog poluvremena. Sve ostalo je bilo stvar rutine za domaći sastav koji je napokon imao raspoloženog Petra Orlandića, autora het-trika.

"Kada primite golove u posljednjim sekundama prvog poluvremena i na samom startu nastavka meča, onda nemate čemu da se nadate. Imali smo u prvom poluvremenu nekoliko situacija da postignemo gol, sve ostalo je bilo u znaku Zete", rekao je Vešović.

Orlandić je nadoknadi prvog dijela pogodio sa desetak metara nakon dodavanja Vukčevića, da bi u 2. minutu nastavka sam počeo i završio akciju, šutem sa ivice šesnaesterca.

Formacija gostiju raspala se nakon 2:0, domaći su imali još dosta šansi, a samo je jednu realizovao Orlandić, i to u nadoknadi za 3:0.

"Vjerujem da je nakon ove pobjede kriza iza nas, da je ovo najava boljih dana. Pokušaćemo da u finišu jesenjeg dijela sezone nadoknadimo neke bodove koje smo izgubili na početku prvenstva", kazao je Orlandić.

Zeta – Berane 3:0

Golubovci - Stadion „Trešnjica”. Gledalaca: 400. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Pomoćnici: Vladan Todorović (Nikšić)i Marko Stanković (Cetinje). Strijelac: Orlandić u 45+1, 47. i 90+1. minutu. Žuti kartoni: Orlandić, Vukčević, Kukuličić (Zeta), Đukanović, Tomović (Berane).

Zeta: Petković, Jakšić, Rajović (Cavnić), Radulović, Dabetić (od 46. Čolaković), Burzanović, Šofranac, Vukčević (od 76. Trifković), Kopitović, Kukuličić, Orlandić.

Berane: Kastratović, Rajković (od 58. Pandrc), Lutovac, Đalović, Nerić, Poček (od 56. Krstović), Cimbaljević, Đukanović, Tojošima (od 81. Šabotić), Vukićević, Tomović.

Bonus video: