Brnović presudio pod Malim brdom, Rudar ostao na vrhu

77 pregleda 1 komentar(a)
Brnović, Foto: Vesko Belojević
Brnović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.11.2014. 16:54h

Petrovac je odigrao vjerovatno najlošiji meč ove sezone, bez šuta na gol protivnika, a Rudar mudrom i strpljivom igrom gradio i izgradio ono ono za šta je i došao - pobjedu. Pljevljaci su, u svom maniru, jednim golom, ovoga puta Predraga Brnovića, potpisali sva tri boda i ostali na vrhu tabele. Utisak je, i sasvim zasluženo...

Oprezan početak je donio prvo uzbuđenje tek u 20. minutu. Nestorović je prošao po lijevoj strani, uputio upotrebljiv centaršut, pogodio Jovovića u glavu čiji je udarac zaustavio golman Popović. Deset minuta kasnije Pljevljaci su pokušali i preko Gačevića. Način je bio istovjetan, ubačena lopta, udarac glavom, ali se ni ovoga puta Popović nije dao prevariti.

Uslijedila su dva nova pokušaja preko Brnovića i Ivanovića, ali nije bilo veće opasnosti za domaći sastav.

Najozbiljniju, i jedinu pravu domaći nisu krunisali u smiraj prvog dijela. Golubović je „zavrnuo“ loptu u šesnaesterac, a zaboravljeni Marković sa svega par metara nije glavom matirao Radanovića.

"Ovo je bio naš najlošiji meč ove sezone. Jednostavno nismo bili pravi. Gost je znao šta hoće i došao do sva tri boda. Nisu ni oni imali neki veliki broj zrelih prilika, ali su jednu iskoristili. Sasvim dovoljno za tri boda", rekao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

A momenat koji je presudio dogodio se u 67. minutu. Nakon povratne lopte u šesnaesterac Petrovca, na pravom mjestu je bio Brnović, koji je preciznim udarcem uspio da savlada golmana Popovića.

Ni taj momenat nije bio dovoljan domaćinu da zaigraju bolje, a Pljevljaci su svoju priliku čekali iz kontranapada. I umalo da je dočekaju u posljednjem minutu sudijske nadoknade. Vlahović je uposlio agilnog Gačevića, čiji je udarac iskosa sa desetak metara zaustavio Nemanja Popović.

"Nije bilo lako savladati Petrovac u njihovom domu, ali smo uspjeli u tom naumu.Moram da čestitam cijeloj ekipi na svemu što su pružili. Sveli smo šanse Petrovca na minimum, a strpljivo smo čekali na gol. Osvojili smo važne i teško zarađene bodove", bio je jasan trener Rudara Mirko Marić.

Petrovac - Rudar 0:1 (0:0)

Petrovac - Stadion pod Malim brdom. Gledalaca: oko 200. Sudija: Vladan Kojović (Podgorica). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Aleksandar Đikanović Nikšić). Strijelac: Brnović u 67 minutu. Žuti kartoni: Marković i Kajević (Petrovac), Gačević (Rudar).

Petrovac: Popović, Radišić, Grbović, Martinović (Memedović), Golubović, Pejaković, Marković, Kacić, Ivanović (Bogdanović), Kajević (Leposavić), Tomić.

Rudar: Radanović , Đurić, Tomašević, Ivanović (Talović), Mijušković , Gačević , Jovović (Noma), Kato , Brnović (Damjanović), Nestrović, Vlahović.

Bonus video: