Veliki korak ka zimi na vrhu

81 pregleda 2 komentar(a)
Sutjeska, Foto: Bajko Stanojević
Sutjeska, Foto: Bajko Stanojević
Ažurirano: 01.11.2014. 17:08h

Devetim ovosezonskim trijumfom nad Lovćenom (2:0), fudbaleri Sutjesku sačuvali su lidersku poziciju i četiri kola prije kraja jesenje sezone stekli izgledne šanse da prezime na vrhu tabele.

Sve dileme o pobjedniku aktuelni šampion otklonio je u prvom poluvremenu, najviše zahvaljujući najboljem strijelcu domaćeg prvenstava Goranu Vujoviću koji je načeo mrežu Cetinjane u 19. minutu, a da neizvjesnosti ne bude pobrinuo se japanski internacionalac Fukui Masato pet minuta prije odlaska na odmor.

Od prvog minuta domaći sastav pokazao je više želje, htjenja, ali i znanja, protiv ekipe koja je pokušavala da se nadigrava, ali jednostavno nikšićki „ plavo-bijeli“ bili su i odlučni i raspoloženi za novu trojku...

Istina, Lovćen je krenuo ofanzivno i već u 5.minutu dobio idealnu priliku da stigne do vođstva sa bijele tačke, nakon što je Lukić po procjeni sudije Novovića igrao rukom u kaznenom prostoru. Međutim, Draško Božović je umjesto mreže pogodio je stativu.

Nakon desetak minuta igre Goran Vujović je oboren u šesnestercu Lovćena, domaći su tražili jedanesterac, a trener Mile Tomić zaradio je isključenje nakon što je ispred četvrtog sudije šutnuo loptu.

To kao da je dodatno trgnulo šampiona, koji je u 19. minutu stigao do prednosti. Naime, Igumanović je idealno centrirao sa lijeve strane, a najbolji strijelac „plavih“ Goran Vujović sa oko 12 metara odlično reagovao i poslao loptu iza leđa Perovića.

Od tog trenuta Sutjeska je stvarala ali i promašivala prilike, a najbolje je imao Igumanović u 24. i 38 minutu, ali sve je brzo došlo na svoje mjesto. U 40. Minutu Jovović se oslobodio čuvara i uposlio Lukića, ovaj drugi je snažno šutirao a Masato promijenio pravac lopti ka odredištu, tako da je Perović po drugi put na meču ostao zatečen.

"Ovo je bila prava prvoligaška utakmica u koju smo ušli s hendikepom penala, ali na našu sreću gosti ga nisu iskoristili i nakon toga smo igrali kako treba. Zaslužili smo ovu pobjedu i samo žalim što ovakve mečeve igramo bez publike. Derbi nacionalnog šampionata kad se igra bez navijača ne znači mnogo, ali to je jače od ovog trenutka i moje želje. Sad se već okrećemo kup takmičenju i Mornaru, s kojim ćemo nekolika dana kasnije igrati i u prvenstvu, a ova tri boda su nam donijela veoma važan mir i koncentraciju", rekao je Mile Tomić, trener Sutjeske.

Nakon odmora Vušurović je imao odličnu priliku, međutim, Janjušević se našao na pravom mjestu. U 65. minutu Vujović je odlučio da uposli strijelca drugog pogotka Masata, ali brzonogi ofanzivac umalo je zakasnio. Ipak, najbolju priliku propustio je Kovačević u 72. minutu, nakon odličnog proigravanja Igumanovića.

Zadovoljni stečenim domaći fudbaleri su mirno priveli utakmicu kraju, dok gost nije imao snage bilo šta da promijeni.

"Čestitke ekipi Sutjeske, bila je bolji rival, igrala agresivnije, kvalitetnije, s više želje.Mi smo prvih 15-tak minuta bolje igrali, imali i penal koji nismo iskoristili i mislim da je to prilično uticalo na sve ono što se kasnije dešavalo. Ipak, nema opravdanja za ovakvu partiju mojih fudbalera. Falilo nam je koncentracije i želje. Ne zna se gdje smo bili gori, u odbrani, završnici napada ili posjedu lopte – rekao je Mojaš Radonjić, trener Lovćena.

Sutjeska - Lovćen 2:0

Nikšić – Stadion kraj Bistrice. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Danijel Dević (Bar), Nikola Radulovic (Podgorica). Strijelci: Vujović u 19. i Masato u 40. minutu za Sutjesku. Žuti kartoni: G. Vujović, Lukić, J. Vujović (Sutjeska), Bogdanović, Kosović (Lovćen). Crveni karton: Mile Tomić (trener Sutkeske) u 14. minutu.

Sutjeska: Janjušević, Stefanović, Jeknić, Kovačević (od 84.Lončar), Igumanović (od 89.J.Vujović), Jovović (od 80.M.Vujović), Nikolić, Stijepović, G.Vujović, Lukić, Masato

Lovćen: J.Perović, Radunović, V.Martinović, Tatar, Vukčević, Bogdanović (od 46.Marković), Brnović (od 71.I.Martinović), Kosović, Vučić, Božović, Đurišić (od 46.Vušurović)

Bonus video: