Borusija protiv prvaka želi prekid serije poraza

Zahuktali Bajern na gostovanju u Menhengladbahu uspjela je da zaustavi jedna Borusija, druga prijeti iako se igra u Minhenu
0 komentar(a)
Ćiro Imobile, Foto: Beta/AP
Ćiro Imobile, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.11.2014. 11:45h

Ikada se činilo da će Bajern još superiornije osvojiti titulu u Bundes ligi nego što je to uspio u prethodnoj sezoni, Borusija je u Menhengladbahu pokazala da je moguće zaustaviti mašinu za golove Pepa Gvardiole (Bajern je u prethodne dvije utakmice postigao 13 golova).

Druga Borusija, one koje se neuporedivo više pribojavaju u Minhenu, preko trenera Jirgena Klopa je poručila da očekuje još više od remija bez golova svoje imenjakinje.

"Smatram da se u životu sve dobije prema zasluzi. Sve je pravedno, i ako je neko uspješan, jako uspješan a napravi nešto loše, to će mu se lošim vratiti. Prije ili kasnije, plati se prema zaslugama, pa će tako i Bajern dobiti sljedovanje za loše postupke", kazao je Klop.

Iako važi za trenera koji isključivo gleda u svoje dvorište, Klop nije u susret današnjem derbiju na „Alijanc areni” ostao imun na stalne prozivke iz tabora Bajerna. Kao po pravilu, neki od čelnika Bajerna pred veliki derbi u Njemačkoj objavi kako će bavarski gigant da se uskoro pojača iz redova „milionera”.

Tako je bilo i ovoga puta, kada je Karl Hajnc Rumenige nedvosmisleno najavio dovođenje najboljeg njemačkog igrača Marka Rojsa.

"Neka se drugi ljudi bave spekulacijama oko moje budućnosti, a ja idem u Minhen po tri boda", naglasio je Rojs.

Preko puta će imati dvije bivše zvijezde svog tima, koji su u posljednja dva ljeta pojačali upravo Bajern - Gecea i Levandovskog.

"Mi ne želimo da sijemo paniku u redove Borusije, ali mi znamo da je Rojs igrač najveće klase i isto tako znamo i iznos klauzule njegovog otkupa - potvrdio je planove Bajerna generalni direktor Rumenige.

A Gvardiolu neće zavarati podatak da su „milioneri” osvojili samo bod u posljednjih šest kola.

"To je opasan tim, naročito po nas koji ne odustajemo od napadačke igre sa zadnjom linijom 40 metara daleko od golmana Nojera. Ipak, neću odustati od svog stila", rekao je Gvardiola.

U prvom meču 10. kola, Šalke je savladao Augzburg (1:0) golom Klas-Jana Huntelara u 37. minutu.

Velikani završavaju posao u Primeri

Real Madrid, Atletiko i Barselona danas igraju utakmice 10. kola. Real gostuje Granadi, Atletiko je domaćin Kordobi a Barsa Selti.

I u Seriji A izjednačeni dvojac sa vrha tabele gostuje. Roma u vrelom Napulju, a „stara dama” Empoliju.

U Engleskoj je u nedjelju derbi Mančestera, a danas će na teren igrači Čelzija, Arsenala , Liverpula...

Bonus video: