Jovetić: Nadam se da ću zaigrati u derbiju

3 komentar(a)
Jovetić, Foto: Beta/AP
Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.11.2014. 12:09h

Stevan Jovetić bi u nedjelju (14.30) mogao debituje u gradskom derbiju Mančestera, pošto u utakmici 10. kola Premijer lige njegov Siti dočekuje komšijski Junajted.

Prošle sezone nije dobio priliku da igra protiv gradskog rivala (Siti je dobio oba meča, 4:1 kod kuće, 3:0 na Old Trafordu), iako je, kako kaže u intervjuu za Gardijan, fizički bio potpuno spreman za oba meča.

“Ali nisam igrao. Ne znam zašto. Nadam se da hoću ovoga puta”, kaže Jovetić.

Svakako razumije značaj gradskog derbija...

“Sa Partizanom sam igrao protiv Crvene zvezde. Znam šta znači gradski derbi. To su utakmice zbog kojih i igramo fudbal, zbog velikih mečeva. Siguran sam da će i ovo biti velika utakmica. Za mene je ljepši osjećaj igrati derbi protiv gradskog rivala, kao i utakmice u Ligi šampiona, protiv Bajern Minhena ili Rome. To je nešto više...", smatra Jovetić.

Jovetić vjeruje da Siti mora da pobijedi Junajted u 168. gradskom derbiju.

“To je veoma važno, jer su oni veoma dobra ekipa, imaju veoma dobre igrače, i svi igramo u istom gradu. Moramo da pokažemo da smo bolji, i nadam se da ćemo to i uraditi”, kaže Stevan.

Aguero je postigao 11 golova na 12 mečeva, Džeko četiri na 13 utakmica, a Stevan dva pogotka na sedam mečeva.

“Oni su moji prijatelji, nikada nemam problema sa njim. Ako Džeko igra dobro, onda će on biti u prednosti, isto tako je sa Aguerom. Ja samo želim da me zdravlje posluži i da imam jednaku šansu kao i oni”, istakao je Jovetić.

Prije nekoliko godina, Savićević je za Jovetića izjavio “da njegov potencijal nema limit”. Na pitanje da li Jo-Jo može da bude novi Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore je odgovorio:

“Ne, on može da bude i bolji. Stevan me podsjeća na Johana Krojfa”, kazao je tada Savićević.

Jovetić se osmjehnuo na to podsjećanje Gardijana.

“Čuo sam za tu izjavu. Volim Savićevića jer je bio veliki igrač i veoma je dobra osoba. Lijepo je kada legenda fudbala govori lijepo o tebi. Ali, ja sam skoncentrisan da radim što bolje svoj posao”, kaže Jovetić.

Momak je ponikao u Mladosti, iz Podgorice se u Partizan preselio sa 16 godina, a već sa 17 je bio u prvom timu “crno-bijelih”...

“Sa 17 godina sam bio kapiten Partizana kada smo osvojili titulu i Kup. Nakon toga sam otišao u Firencu, u Fiorentinu..

Biti lider Partizana kao tinejdžer je svakako iznenađenje, ali i potvrda klase...

“Tada je u ekipi bilo dosta starijih igrača, iskusnijih. Ali su izabrali mene za kapitena. Bio sam srećan zbog toga. Partizan je veliki klub, a ja sam, praktično, bio dijete. Možda su neki igrači bili ljuti zbog tog izbora, ali ne prema meni, već prema klubu. Ništa mi nisu rekli zbog toga, bili su veoma korektni. Zbog toga smo i sve osvojili”, kaže Jovetić.

Prelazak iz Serije A u Premijer ligu za njega nije bio problematičan.

“Kad gledam sa strane, svi kažu “Možda još nije spreman za Premijer ligu”. Ali, to nije tačno, jer kad god sam igrao, igrao sam dobro. Ako si dobar igrač, onda možeš da igraš u bilo kojem šampionatu”.

Posebno kad postigne osam golova na 20 mečeva od povratka nakon pauze zbog povrede.

"Srećan sam zbog tog učinka od kada sam se vratio, jer nije bilo lako u tim okolnosti biti dobar. A ja jesam kad god sam igrao, nekada sam postizao gol, nekada asistirao kod gola".

"Prošle sezone, iskreno, bilo je malo frustrirajuće jer skoro da nisam igrao. Kada sam bio spreman, igrao sam po 20 minuta, pola sata. To je teško, znate...Mogu da budem zadovoljan sam posljednja tri-četiri mjeseca, jer sam bio zdrav, igrao sam dobro i postizao neke važne golove. To je bilo dobro, jer sam bio spreman".

Za Siti kaže da ima puno lidera, poput Kompanija, Harta, Zabalete, Jaja Turea i Džeka...

“Svako od tih igrača je došao u Siti kao zvijezda. Velika je konkurencija, normalno. Siguran sam da imamo jednu od najjačih ekipa na svijetu, među tri-četiri najbolje, kao gledamo individualni kvalitet. Ali, to moramo da potvrdimo na terenu”.

Početak sezone je bio dobar, ali je je uslijedila ona pauza zbog povrede, pa novi povratak...

“Vratio sam se prije mjesec dana, ali još uvijek ne dobivam pravu šansu. Ali, spreman sam, to je najvažnije, jer kad igram, ponavljam, igram dobro".

U opširnom intervjuu za Gardijan, Stevan Jovetić nije pričao samo o fudbalu. Bilo je i opuštenijih tema, govori je i o tetovažama, o motivima koje ima istetovirane na lijevoj ruci.

"Iscrtao sam je prije četiri ili pet mjeseci i svaka tetovaža ima svoje značenje. Jedna je posvećena porodici. Tu je i veliki sat, pošto mnogo volim satove... Šta još imam? Ovo je Venecija, pošto volim taj grad, a ovo su anđeli, koji me štite", objasnio je 24-godišnji fudbaler i najavio da bi uskoro mogao da pređe i na tetoviranje desne ruke.

Bonus video: