Klop: Bajern će dobiti što je zaslužio

3 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2014. 16:40h

Iako važi za trenera koji isključivo gleda u svoje dvorište, Jirgen Klop, nije u susret sjutrašnjem derbiju na "Alijanc areni" ostao imun na stalne prozivke iz tabora Bajerna. Kao po pravilu, neki od čelnika Bajerna pred veliki derbi u Njemačkoj objavi kako će bavarski gigant da se uskoro pojača iz redova "milionera". Tako je bilo i ovoga puta, kada je Karl Hajnc Rumenige nedvosmisleno najavio dovođenje najboljeg njemačkog igrača Marka Rojsa, rođenog i igrački formiranog u Dortmundu.

"Smatram da se u životu sve dobije prema zasluzi. Sve je pravedno, i ako neko uspješan, jako uspoješan napravi nešto loše, to će mu se lošim vratiti. Prije ili kasnije, vazda se plati prema zaslugama, pa će tako i Bajern dobiti sledovanje za loše postupke", naglasio je Klop.

Bajern nakon dovođenja Gecea i Levandovskog, Borusiju želi da dodatno osalbi preuzimanjem Rojsa, za koji "milioneri" tvrde da mu otkupna klauzula na ljeto 2015. godine iznosi 35 miliona eura, dok Bavarci preko medija najavljuju da je ona za deset miliona niža i da će za Rojsa platiti 25 miliona eura.

A da se Bajernu ne isplati uništavanje konkurencije, pokazala je prethodna sezona u kojoj je velikan iz Minhena "salataru" u Bundes ligi osvojio u rekordnom roku. Nedostatak prave konkurencije i jakih utakmica u domaćem šampionatu platio je debaklom na 2Alijanc areni" od Reala u Ligi šampiona (4:0).

Bonus video: