Bajern se vratio na šest bodova zaostatka, Lajpcig u vrhu

Asistencija, promašen penal pa sjajan gol Poljaka Roberta Levandovskog Štutgartu, Lajpcig silovit u Diseldorfu
273 pregleda 0 komentar(a)
Igrači Bajerna slave novu ubjedljivu pobjedu, Foto: Tobias Hase
Igrači Bajerna slave novu ubjedljivu pobjedu, Foto: Tobias Hase
Ažurirano: 27.01.2019. 17:48h

Bajern je slavio očekivanu pobjedu na "Alijanc areni" protiv Štutgarta (4:1). Bavarci su poveli već u 5. minutu preko Alkantare na asistenciju Roberta Levandovskog.

Gosti se nisu predavali i Donis je u 26. minutu poravnao, i uspjeli su da odolijevaju napadima Bavaraca sve do 55. minuta kada je Gentner poslao loptu u svoju mrežu.

Prostor koji se otvorio Bajernu nakon vođstgva, znalački su koristili domaći igrači. Bajern je u 65. minutu imao penal, ali je Levandovski šutirao kraj desne stative. Ipak, su Bavarci uspjeli da zahvaljujući raspoloženom Kimihu postignu još dva pogotka. Gorecka je glavom na centaršut Kimiha pogodio u 71. da bi Levandovski u 84. postavio konačan rezultat - sjajnim trkom na pas Kimiha je zaobišao odbranu i golmana i iz desnog ugla je uspio da sjajnim šutem ubaci loptu u mrežu.

Bajern je vratio drugo mjesto koje je bio izgubio zbog slabbije gol razlike od Menhengladbaha, i sada zaostaje šest bodova za liderom, Dortmundom.

A Lajpcig se probudio. Slavio je sa čak 4:0 u Diseldorfu i to rpotiv Fortune koje je bila u seriji od četiri pobjede. Lajpcig su do trijumfa predvodili danac Poulsen sa dva gola (2. i 16), dok je Konate pogodio u 9, a Lajmer u 68. Lajpcig je četvrti sa 34 boda, tri više od Ajntrahta. Fortuna je 10 bodova iznad zone ispadanja.

Bonus video: