"MISIJA KRALJEVSKOG KLUBA"

Peres: Cilj Reala da bude najbolji klub u 21. vijeku

1 komentar(a)
Peres, Foto: REUTERS
Peres, Foto: REUTERS
Ažurirano: 17.02.2019. 03:53h

Predsjednik Real Madrida Florentino Peres izjavio je danas da je cilj tog fudbalskog kluba da bude najbolji u 21. vijeku.

"Realova misija je da bude najbolji klub u 21. veku. Naš najveći izazov je da Santjago Bernabeu bude najbolji stadion na svijetu", rekao je Peres, prenijela je španska Marka.

Peres je u ime Real Madrida danas potpisao višegodišnji sponzorski ugovor sa Međunarodnom naftaškom kompanijom (IPIC) iz Abu Dabija, čiji je vlasnik kraljevska porodica. Sporazum uključuje i širenje Realove škole i klupskih muzeja po svijetu.

"Ovaj ugovor garantuje uspjeh i Realu i kompaniji iz Abu Dabija. To će nam pomoći da promovišemo klupski brend na svakom kontinentu", rekao je Peres.

Detalji ugovora nisu saopšteni, a španski mediji spekulišu da je ugovor vrijedan oko 500 miliona eura i da će većina tog novca otići na renoviranje stadiona Santjago Bernabeu, koji bi mogao da promijeni ime.

"Komercijalni aranžmani omogući će Real Madridu da ispuni jedan od najosnovnijih budućih izazova - da pretvori svoj stadion u najbolji sportski objekat na svijetu", navodi se u saopštenju IPIC.

Santjago Bernabeu je izgrađen 1947. godine i može da primi nešto više od 80.000 gledalaca. Stadion bi trebalo da bude završen 2017. godine, a planirano je da se postavi novi krov, izgradnja hotela i tržnog centra.