Ponuda Lokomotive od šest miliona eura

0 komentar(a)
Artjom Dzjuba, Foto: Spartak
Artjom Dzjuba, Foto: Spartak
Ažurirano: 26.10.2014. 18:06h

Najbolji strijelac ruske Premier lige u prethodnoj sezoni, Artjom Dzjuba, na meti je Zenita, a od danas i Lokomotive. Dzjuba je prethodne sezone bio najbolji igrač u Rostovu sa trenerom Miodragom-Grofom Božovićem, ali ga je za ovu sezonu Spartak vratio sa pozajmice. Ipak, nakon sjajnog starta i golova, Dzjuba je zapao u golgetersku krizu, što se dovodi i u vezu sa njegovom željom da mu se poveća plata.

Pregovori Spartaka i napadača, kojem ugovor ističe na ljeto 2015. godine, zapali su u ćorsokak, jer Dzjuba želi minimu od tri miliona eura za sezonu, dok sada prima 1,2 miliona.

Zenit je spreman da ponudi toliko, a danas je nakon moskovskog derbija Spartak-Lokomotiva 1:1, u kojem Dzjuba prvi put ove sezone nije bio starter, za napadača stigla ponuda i od "željezničara".

Lokomotiva je spremna da ponudi Dzjubi godišnju platu od tri miliona, ali i obeštećenje Spartaku između dva i tri miliona. Dzjuba ne krije da voli da sarađuje sa trenerom Lokomotive, Grofom, a i crnogorski trener zna kako da izvuče najviše od ruskog reprezentativca na terenu. Zato i ne traba da čudi informacija "Sport ekspresa", koji tvrdi da promoter ruskog repezentativca pregovora sa Lokomotivom, u koju bi na ljeto mogao čak i bez obeštećenja.

"Sve su to glasine i nas uopšte ne zanimaju. Dzjuba je igrač Spartaka i tako će i ostati", kazao je prvi čovjek Spartaka Leonid Fedun.

Dzjuba je u prvih deset kola postigao šest goova i imao je dvije asistencije, ali je taj učinak ostvario u prvih šest kola.

Bonus video: