Van Persi spriječio slavlje Čelzija u 94. minutu

"Plavci" su bili na pragu pobjede, jer je Didije Drogba u 53. minutu nakon kornera Seska Fabregasa umakao mnogo nižem Rafaelu i pogodio mrežu.
1 komentar(a)
Robin van Persi, Foto: Reuters
Robin van Persi, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2014. 18:09h

Robin van Persi je heroj "Old traforda" - holandski napadač je u 94. minutu raspalio po lopti i odnio bod Mančester junajtedu protiv Čelzija.

"Plavci" su bili na pragu pobjede, jer je Didije Drogba u 53. minutu nakon kornera Seska Fabregasa umakao mnogo nižem Rafaelu i pogodio mrežu.

Doduše, krivicu snosi i Van Persi, koji je slabo pokrio prvu stativu, pa ga je lopta preletjela. Iskupio se na najbolji mogući način...

Totenhem je bio bolji u prvom poluvremenu, vodio golom Emanuela Adebajora, ali ga je Njukasl šokirao na startu nastavka - samo šest sekundi nakon kretanja sa centra, rezervista Sami Ameobi je pogodio mrežu "sparsa" i izjednačio na 1:1.

Šokirane igrače Totenhema je dotukao Španac Ajose Peres, koji je prvi meč kao starter u Premijer ligi krunisao u 58. minutu, kada je nadskočio odbrambene igrače domaćih i utišao navijače na "Vajt Hart lejnu".

Drugom uzastopnom pobjedom, tim Alana Pardjua je došao do 14. pozicije na tabeli i skinuo sa leđa svom menadžeru pritisak navijača.

U gostima je slavio i Everton, zahvaljujući perfektnom napadačkom tandemu - Samuel Eto je dao dva, a Romelu Lukaku gol u trijumfu nad već prežaljenim Barnlijem.

Rezultati 9. kola

Mančester junajted - Čelzi 1:1 (Van Persi 90+4 - Drogba 53)

Barnli - Everton 1:3 (Ings 20 - Eto 4, 85, Lukaku 29)

Totenhem - Njukasl 1:2 (Adebajor 18 - Sa. Ameobi 46, Peres 58)

Subota

Vest Hem - Mančester siti 2:1

Liverpul - Hal 0:0

Sautempton - Stouk 1:0

Sanderlend - Arsenal 0:2

VBA - Kristal Palas 2:2

Svonsi - Lester 2:0

Ponedjeljak

KPR - Aston Vila (21)

Bonus video: