Remi Rudara i Sutjeske, četiri tima izjednačena na vrhu!

Nikšićani su zahvaljujući gol-razlici zadržali prvo mjesto na tabeli sa 26 bodova, ali isto toliko imaju Rudar, Budućnost i Mladost
69 pregleda 0 komentar(a)
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Rudar - Sutjeska, Foto: Saša Bezarević
Ažurirano: 26.10.2014. 14:20h

Baš kao i prošle subote protiv Mladosti (takođe 0 : 0), Pljevljaci će i nakon duela sa Sutjeskom biti ekipa koja će mnogo više žaliti za izgubljenim bodovima.

Bili su bolji rival svih 90 minuta, čini se i više željeli pobjedu, stvorili su (i promašili) i tri čista zicera, ali uz nedostatak koncentracije, nisu imali ni dovoljno sreće.

A remi pod Golubinjom uslovio je i pravu „ludnicu“ na vrhu tabele, pošto sada četiri tima, Sutjeska, Rudar, Budućnost i Mladost, imaju po 26 bodova.

Slijedi, dakle, ako ne previše kvalitetno, onda svakako uzbudljivo i neizvjesno prvenstvo.

"Mislim da smo bili mnogo bolji rival i da je trabalo da dobijemo utakmicu. Stvorili smo nekoliko stopostotnih prilika, ni sreća nas nije ispratila, ali nije ovo prva takva utakmica da dominiramo a zakažemo u završnici. Poremetila nas je i povreda i rani izlazak iz igre Igora Ivanovića, jer je on fudbaler koji bi lakše riješio neku od opasnih situacija u njihovom šesnaestercu. U svakom slučaju očekuje nas zanimljiv nastavak prvenstva i trka nekoliko izjednačenih ekipa”, kazao je šef stručnog štaba Rudara, Mirko Marić.

Već u devetom minutu domaćin je mogao do gola, ali je odbrana Sutjeske na vrijeme osujetila pokušaj, uz Vlahovića najagilnijeg „rudara“, Ivana Ivanovića.

Pet minuta kasnije i prva prava prilika za Pljevljake. Poslije prodora i ubacivanja Ivanovića, loptu je na „penaltiku“ sačekao Brnović, igrački opalio „iz prve“, ali je za nekoliko santimetara prebacio prečku.

Što se Nikšićana, opredjeljenih za pojačan odbrambeni i srednji red, tiče, orijentisali su se na udarce iz daljine pa su na taj način zaprijetili Stefanović i dva puta Kovačević.

Znatno sadržajnije bilo je drugo poluvrijeme derbija, naročito posljednji pola sata. U 64 minutu Vlahović ne koristi prvu od tri šanse.

Tomašević je centrirao a kapiten Rudara, u padu, sa desetak metara šutirao pored lijeve stative.

Uzvraćaju gosti preko Jovovića i Kovačevića četiri minuta kasnije, potom sjajno sa 25 metara šutira Lončar a Radanović efektno brani, da bi potom uslijedio buran finiš i još dva propuštena zicera za domaće.

Prvi u 81 minutu kada je Ivanović uposlio Vlahovića a ovaj se 12 metara, neometan, slabijom desnom nogom, poslao loptu preko gola, i drugi u 90 minutu, kada je gostujuća odbrana zastala, misleći valjda da je Vlahovića „upecala“ u ofsajdu, a ovaj, možda i sam malo iznenađen, umjesto mreže pogodio desnu stativu Janjuševićevog gola.

"Ne krijem da smo zadovoljni remijem i bodom, jer smo i gostovali a i imali velikih personalnih problema uoči nutakmice. Bio je to tvrd, pravi takmičarski derbi koji je krajnjim ishodom situaciju na tabeli učinio zaista zanimljivom. Uz ove četiri ekipe tu su i Lovćen i Petrovac, pa ta izjednačenost mora proizvesti i određeni kvalitet da bi se dobijale utakmice i osvajali bodovi. A sve to zajedno je veoma korisno za crnogorski klupski fudbal”, rekao je strateg Sutjeske, Mile Tomić.

Rudar - Sutjeska 0:0

Pljevlja - Stadion: pod Golubinjom. Gledalaca: 700. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović (Cetinje) i Dejan Pajović (Cetinje). Žuti kartoni: Ivan Ivanović (Rudar), M. Vujović i Ognjanović (Sutjeska).

Rudar: Radanović, Đurić, Tomašević, Iv. Ivanović (Damjanović), Mijušković, Gačević (Jovović), Kato, Ig. Ivanović (Noma), Brnović, Nestorović, Vlahović.

Sutjeska: Janjušević, Ognjanović, Stefanović, Kovačević, Jovović, Nikolić, Stijepović, G. Vujović, Lončar, Lukić (M. Vujović), Masato.

Bonus video: