Grofu bod u dramatičnom moskovskom derbiju

"Igra je bila prilično izjednačena, ali smo na kraju bili bliži pobjedi, jer smo poveli pet minuta prije kraja. Žao mi je što smo propustili priliku da trijumfujemo", rekao je Božović odmah nakon meča.
0 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Www.fc-rostov.ru
Miodrag Božović Grof, Foto: Www.fc-rostov.ru
Ažurirano: 26.10.2014. 14:14h

Prvi veliki meč na klupi Lokomotive bio je djelimično uspješan za Miodraga Božovića - "železnodorožniki" su odigrali 1:1 na gostovanju Spartaku u velikom moskovskom derbiju.

Tim crnogorskog trenera može, međutim, da žali što sa velelepne "Atkrijte arene", novoigrađenog doma moskovskog Spartaka, nije odnio cijeli plijen. Gosti su, naime, poveli u 84. minutu sjajnim golom Portugalca Manua Fernandeša, nekadašnjeg igrača igrača Benfike, Valensije, Evertona i Bešiktaša, ali je samo tri minuta kasnije izjednačio ruski reprezentativac Roman Širokov, i to na svom debiju u dresu Spartaka.

"Igra je bila prilično izjednačena, ali smo na kraju bili bliži pobjedi, jer smo poveli šest minuta prije kraja. Žao mi je što smo propustili priliku da trijumfujemo", rekao je Božović odmah nakon meča.

Za Grofa nema predaha, slijedi još jedan moskovski derbi - protiv Dinama na domaćem terenu narednog vikenda. Na pitanje ruskog novinara da li će ovaj bod, koji se smatra dobrim rezultatom za Lokose, djelovati podsticajno pred naredne mečeve, Božović je odgovirio odrečno:

"Ne bih rekao da će biti neki poseban podsticaj, jer smo u džepu imali tri boda. Na kraju, možemo da konstatujemo da smo izgubili dva boda, a ne osvojili jedan", kazao je nekadašnji trener Budućnosti.

U dva meča na kormilu Lokomotive Božović je osvojio četiri boda, što "železnodorožnike", makar za sada, nije pomjerilo iz sredine tabele. Moskovljani su i dalje deveti na tabeli, ali su razlike male - četvrtoplasirani Dinamo ima samo tri, a trećeplasirani Kuban četiri boda više. Ako, dakle, narednog vikenda pobijedi Dinamo, Božović će po "skraćenoj proceduri" vratiti Lokomotivu u vrh tabele.

U 11. kolu Premijer lige Rusije dogodilo se i jedno iznenađenje, prošlogodišnji drugoligaš, Ufa, tri puta je na svom stadionu vodila protiv moćnog CSKA, ali su se gosti sva tri puta vraćali u igru. Na kraju - 3:3, čime je CSKA izgubio korak za vodećim Zenitom.

Bonus video: