Het-trik Luke Rotkovića za mirne snove Mornara

Iako su vodili 3:0, Barani su u samom finišu spasavali pobjedu, pošto su domaći smanjili na 3:2 i napravili pritisak. Beranci su čak i pogodili mrežu za 3:3, ali je Nerić bio u ofsajd poziciji.
2 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.10.2014. 09:19h

Tri gola Luke Rotkovića nakon tri asistencije Bojana Kalezića donijeli su važnu pobjedu Mornaru na gostovanju Beranama pred praznim tribinama (kazna FSCG).

Iako su vodili 3:0, Barani su u samom finišu spasavali pobjedu, pošto su domaći smanjili na 3:2 i napravili pritisak. Beranci su čak i pogodili mrežu za 3:3, ali je Nerić bio u ofsajd poziciji...

Ekipa Mladena Vukićevića povela je u 19. minutu nakon što je Kalezić umakao protivničkoj odbrani i nesebično poslužio Rotkovića, koji je lako pogodio za 1:0. Deset minuta kasnije viđena je preslikana akcija, isti akteri, isti epilog - 2:0 za Mornar.

Nešto drugačija akcija, sa istim akterima, viđena je u 55. minutu kada je Kalezić prošao nekoliko čuvara, a Rotković pogodio iz malo teže pozicije.

Beranci su potom „preživjeli” još dvije šanse Rotkovića, a onda golovima Nerića i Tomovića uspjeli da smanje na 3:2, ali ne i da osvoje bod...

Berane - Mladost 2:3 (0:2)

Berane - Gradski stadion. Igrano bez publike. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Veselin Radunović (Nikšić) i Željko Pavićević (Podgorica). Strijelci: Nerić 57, Tomovića 72 - Rotković 19, 28, 51. Žuti kartoni: Huremović (Berane), Kalezić, Jovančov, Bubanja, Rotković.

Berane: Radulović, Tomović, Huremović, Tojošima (Đukanović), Lutovac, Poček, Cimbaljević, Dulović (Rajković), Vukčević, Zejnilović (Krstović), Nerić.

Mornar: Ivanović, Vojvodić, Radulović (Lalošević), Mrvaljević, Arsenijević, Bubanja, Vukmarković, Kalezić (Graovac), Jovančov, Božović (Kujović), Rotković.

Bonus video: