Derbi u Pljevljima, gostuje aktuelni šampion

Akuelni šampion spreman je za najvažniji meč u godini (igraće i Vladimir Jovović), koji jeste prelomni, ali ne i odlučujući za rasplet na vrhu tabele
0 komentar(a)
rudari_1, Foto: S.PRELEVIĆ
rudari_1, Foto: S.PRELEVIĆ
Ažurirano: 26.10.2014. 08:59h

Poraz u Baru, pa remi protiv Mladosti, pa eliminacija iz Kupa... dovoljno za konstataciju da su Pljevljaci i te kako u rezultatskoj krizi.

U nezgodan čas, jer već danas pod Golubinju stiže najneugodniji mogući rival - Sutjeska, aktuelni šampion i lider na tabeli, kojeg su juče zbog utakmice više prestigle Budućnost i Mladost.

Međutim, možda su upravo ovakve utakmice prava prilika za povratak u pobjednički ritam u kakvom su „rudari“ bili tokom većeg dijela jeseni i koji ih je doveo praktično na sam vrh tabele.

"Biće teško, da teže ne može, jer vrlo dobro znamo koliko Sutjeska vrijedi i koliko muke i prolivenog znoja, naravno i bolje igre nego što je mi prikazujemo u posljednje vrijeme, treba da bismo je savladali. Ali, ako smo to mogli da uradimo u Nikšiću na početku sezone, zašto sve ne bi ponovili i pred našim navijačima. Protiv Lovćena, u srijedu, bilo je loše, kao da je u mislima igrača već tada bio današnji derbi. Nadam se da su sačuvali dovoljno energije i da će pravo lice pokazati baš kada treba. A ovog puta zaista treba, jer trijumfom ostajemo sami na čelu i za korak se približavamo tituli jesenjeg prvaka", kaže šef stručnog štaba pljevaljskog prvoligaša, Mirko Marić.

Stratega Rudara, za razliku od nekih prethodnih utakmica, ne muče kadrovski problemi.

Nekoliko najumornijih prvotimaca (Kato, Igor Ivanović, Noma, Đurić, Tomašević, Nestorović) preskočili su Kup, pa osvježeni i željni igre čekaju današnji duel.

Akuelni šampion spreman je za najvažniji meč u godini (igraće i Vladimir Jovović), koji jeste prelomni, ali ne i odlučujući za rasplet na vrhu tabele.

U svakom slučaju Sutjeska ima priliku da se revanšira Pljevljacima za poraz na startu sezone, izdvoji se na vrhu tabele i još jednom potvrdi da joj gostujući teren ipak godi.

Naravno, izabranici Mila Tomića respektuju i ujedno veličaju snagu rivala, ali svjesni svojih mogućnosti nadaju se pozitivnom ishodu pod Golubinjom.

"Još su svježa sjećanja na poraz koji smo doživjeli od Rudara na startu sezone. Ipak, nakon tog neuspjeha reakcija je bila odlična, budući da smo serijom pozitivnih rezultata nadomjestili izgubljeno. Sigurno da nas pod Golubinjom očekuje interesantan meč. Rudar je odlično ukomponovan tim koji zna da igra na rezultat. Pljevljake respektujemo, ali ih se ne plašimo. Imaju prednost domaćeg terena, mada to u derbi mečevima ne mora ništa da znači. Ako budu linije u timu funkcionisale kako treba, uvjeren sam u dobar rezultat, a to je u ovom trenutku sve osim poraza", rekao je Ivan Janjušević, golman nikšićkog prvoligaša.

Rudar - Sutjeska

Pljevlja - Stadion pod Golubinjom. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Đorđije Ražnatović i Dejan Pajović (Cetinje). Početak u 13 časova.

Rudar: Radanović, Tomašević, Nestorović, Mijušković, Damjanović (Đurić), Gačević, Vlahović, Brnović, Kato, Iv. Ivanović, Ig. Ivanović (Mrdak).

Sutjeska: Janjušević, Lukić, Ognjanović, Jeknić, Stijepović, Nikolić, Stefanović, Kovačević, Jovović, Masato, Vujović.

Bonus video: