Borusija tone, Štutgart s devet života

Borusija je opet izgubila, četvrti put zaredom, peti u posljednjih šest mečeva (uz remi)
0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Beta/AP
Jirgen Klop, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.10.2014. 18:35h

Jirgen Klop je nakon pobjede nad Galatasarajem u Ligi šampiona najavio bolju Borusiju i u Bundes ligi, čak je i napomenuo da njegovi igrači moraju da budu i "prljaviji ako treba", ali u prvenstvu je situacija ista, iz kola u kolo "milioneri" tonu sve dublje.

Borusija je opet izgubila, četvrti put zaredom, peti u posljednjih šest mečeva (uz remi), pa je na "Signal Iduna parku" stanje alarmantno, jer njemački velikan ima samo sedam bodova poslije prvih devet kola...

Ovog puta je mjeru Klopovom timu uzeo Hanover, koji je u prvom poluvremenu preživljavao velike šanse domaćina, a onda dočekao 61. minut da preko Japanca Hirošija Kijotakea iz slobodnog udarca dođe do pobjede, prve u gostima nakon što je tri puta izgubio.

Borusija je posljednji put bila u većoj seriji poraza u sezoni 1999/2000. kada je vezala šest neuspjeha...

"Ovo su teški momenti za nas. Uradili smo dovoljno da povedemo, morali smo da damo gol, ali ne ide. Protivnik je na kraju pokazao više, a nama ostaje da se suočimo sa problemima i da ih rješavamo", rekao je razočarani Klop, čiji tim u Ligi šampiona u tri trijumfa nije primio gol (protiv Arsenala, Anderlehta i Galatasaraja).

A šou je viđen u u Frankfurtu, gdje je palo čak devet golova. Opet je u glavnoj ulozi bio Štutgart, koji je drugi put u samo sedam dana potvrdio da je tim sa devet života.

"Švabe" su savladale Ajntraht sa 5:4, ali nakon puno preokreta.

Domaćin je poveo sa 1:0, potom je Štutgart došao do prednosti od 3:1, koju je "istopio" za samo devet minuta kada je Ajntraht s tri gola opet došao do plusa (4:3).

Ipak, Verner u 81. i Gentner u 84. minutu lansirali su Štutgart do trijumfa, baš kao i prošle sedmice do remija protiv Bajera kojem je bilo nedovoljno i vođstvo od 3:0.

Rezultati

Augsburg - Frajburg 2:0 (Ferheg (penal) 11, Altintop 66)

Borusija D. - Hanover 0:1 (Kijotake 61)

Ajntraht - Štutgart 4:5 (Madlung 21, 65, majer 57, Ajgner 61 - Harnik 34, 36, Gantner 51, 84, Verner 81)

Herta - Hamburger 3:0 (Ben Hatira 59, 85, Hejtinga 65)

Hofenhajm - Paderborn 1:0 (Foland 73)

Bajer - Šalke 1:0 (Džalhanoglu 53)

Nedjelja

Volfsburg - Majnc

Borusija M. - Bajern

Petak

Verder - Keln 0:1

Bonus video: