Podgoričani žele da prenoće na vrhu

2 komentar(a)
Mladost-Budućnost, Foto: Luka Zeković
Mladost-Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.10.2014. 08:19h

Budućnost i Mladost i pokušaće danas da naprave bodovni pritisak na vodeći dvojac - Sutjesku i Rudar, i prespavaju na vrhu tabele uoči velikog derbija koji Pljevljaci i Nikšićani igraju u nedjelju pod Golubinjom (13 časova).

Teoretski, može da se dogodi da tri ili četiri tima budu bodovno izjednačena na vrhu nakon 12. kola. To će se desiti ako Budućnost savlada Mogren u Budvi i(li) Mladost pobijedi Lovćen na Cetinju, a sve pod uslovom da Rudar i Sutjeska odigraju neriješeno.

Budućnost na pobjedu u Budvi

Podgorički „plavo-bijeli” imaju lakši zadatak od podgoričkih „crvenih”, jer gostuju timu koji je osvojio samo sedam bodova u dosadašnjih 11 kola.

Budućnost, međutim, ne blista ove sezone, iako je u vrhu tabele, pa pred gostovanje u Budvi nema nikakvih garancija.

"Lijepo je biti prvi, pa makar na jednu noć, zato ćemo uraditi sve da zabilježimo pobjedu. Neće biti lako, jer Mogren je puno bolja ekipa nego što to govori pozicija na tabeli", kaže bek Budućnosti Andrija Vukčević.

Lovćen traži definitivan priključak

Mladost, za razliku od Budućnosti, nije favorit - Lovćen će na svojoj Obilića poljani pokušati da napravi ključni korak ka vrhu tabele i vodećoj četvorici, odnosno evropskoj zoni, priđe na samo bod.

"U seriji smo dobrih rezultata i vjerujem da uz pravi pristup možemo da pobijedimo Mladost, koja ima odličnu ekipu", kaže vezista Lovćena Srđan Kosović.

Iako im se ukazala šansa da se - makar na jedan dan - dočepaju prvog mjesta, fudbaleri Mladosti zadovoljili bi se i bodom na Cetinju.

"Lovćen igra dobro, ali i mi smo u naletu i vjerujem da ćemo se vratiti neporaženi. Imamo tim za sam vrh tabele i ne vidim razlog da se pribojavamo bilo koga - kazao je Miloš Đalac, napadač Mladosti.

Nakon pobjeda u prošlom kolu, Petrovac i Grbalj igraju derbi sredine tabele. Zeta protiv Bokelja ima priliku da prekine lošu seriju, a Berane protiv Mornara da zabilježi prvu pobjedu ove sezone.

Petrovac je uhvatio pravi ritam, a sada želi dobru seriju da nastavi i u gostima protiv Grblja, što neće biti nimalo lako. U taboru Petrovca niko se ne zavarava činjenicom da će novi bodovi biti na dohvat ruke.

"Uvijek smo teško sa domaćinom izlazili na kraj, a ostali su nam i veliki dužnici ove sezone. U dobroj smo formi, ali to treba opravdati i na terenu. Idemo da se borimo za nove bodove, u pravom smislu te riječi", rekao je golman Petrovca Nemanja Popović.

"Fenjeraš" Berane dočekuje Mornar, koji je najubjedljiviji trijumf ove sezone ostvario u duelu sa današnjim rivalom. U nadi da se istorija ponovi, Barani su otputovali na sjever. Želja je pozitivan rezultat.

"Vežu nas lijepe uspomene za rivala. Međutim, u odnosu na start sezone, situacija je sada bitno drugačija. Domaćin se konsolidovao, dobili su novog trenera, i upravo u mečevima sa direktnim rivalima, tražiće bodove za bijeg sa začelja. Kompletni smo, i spremni", rekao je vezista Mornara Boris Merdović.

Parovi

Danas

BERANE - MORNAR (13.30) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LOVĆEN - MLADOST (13.30) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

GRBALJ - PETROVAC (13.30) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

MOGREN - BUDUĆNOST (13.30) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

ZETA - BOKELJ (13.30) Sudija:Vladan Kojović (Podgorica)

Sjutra

RUDAR - SUTJESKA (13, TV) Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bonus video: