Poraz "sokolića" od Velsa

Izabranici Borisa Ljutice odlično su započeli današnji duel i već nakon 13. minuta igre došli do prednosti - prednost našem timu u duelu sa Velšanima donio je Andrija Ćosović
13 komentar(a)
Boris Ljutica, Foto: Www.sportbar.me
Boris Ljutica, Foto: Www.sportbar.me
Ažurirano: 24.10.2014. 17:23h

Kadetska reprezentacija Crne Gore poražena je i u trećem meču na kvalifikacionom turniru za plasman na U17 Evropsko prvenstvo od selekcije Velsa rezultatom 2:1.

Plasman u elitnu rundu kvalifkacija izborile su selekcije Rusije, koja je imala maksimalan učinak i domaćin Bjelorusija koja je sakupila četiri boda iz tri susreta.

"Sokolići" su imali tokom većeg dijela današnjeg susreta imali igrača manje, pošto je u 35. minutu zbog drugog žutog kartona napustio Mušanović.

Izabranici Borisa Ljutice odlično su započeli današnji duel i već nakon 13. minuta igre došli do prednosti - prednost našem timu u duelu sa Velšanima donio je Andrija Ćosović.

Već u narednom napadu naši kadeti imali su priliku da dupliraju prednost, ali je udarac Marka Burzanovića iz izgledne pozicije završio pored gola protivnika.

Izglednu priliku propustio je da realizuje Emrah Krcić, koji je prešao i protivnčkog golmana nakon čega se umjesto za udarac odlučio za dodavanje ka Ćosoviću koje nije uspjelo.

Odnos snaga na terenu promijenio se nakon 35. minuta, kada je zbog drugog žutog kartona isključen Dino Mušanović.

Brojčanu prednost na terenu Velšani su iskoristili samo četiri minuta kasnije kada je mrežu Carevića zatresao Kulen.

U nastavku susreta "sokolići" su, iako sa igračem manje na terenu, pružili snažan otpor protivniku i imali novu priliku preko Manojlovića.

Velšani su u finišu susreta krenuli u totalnu ofanzivu koja se isplatila selekciji pet minuta prije kraja susreta kada je Haris pogodio mrežu našeg tima i donio tri boda "zmajevima".

„Obzirom da je ovoj generaciji, koja nije imala pionirsko selektiranje, i koja se po prvi put susreće sa ovakvim takmičenjem, da su im ovo prve odigrane kvalifkacije do sada, dobili smo trentnu realnu sliku ovog tima. Pokazalo da naši protivnici dolaze iz jačih liga, da igraju jače klupske utakmice i da trenutno imaju veće međunarodnim iskustvo u odnosu na nas, koji isto stičemo jedino kroz utakmice reprezentativnih selekcija. Takođe, ispostavilo se da je preveliki hendikep za nas bila povreda Alije Krnića, standardnog člana selekcije koji nastupa za Budućnost i odsustvo Kristijana Hadžiosmanovića iz Milana za bolji rezultat i plasman na turniru”, rekao je Ljutica.

Bonus video: