Crveno crna alijansa: Platini je advokat Srbije

16 komentar(a)
Srbija-Albanija, Foto: Reuters
Srbija-Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2014. 12:14h

Albanska politička partija Crveno crna alijansa (ČA) pozvala je danas sve Albance da protestuju u Švajcarskoj i Briselu zbog odluke Evropske fudbalske unije (Uefa) da se u prekinutoj utakmici u kvalifikacijama pobjeda dodijeli Srbiji i ocijenila da je predsednik Uefa Mišel Platini "advokat države Srbije".

"Srpska vlada je lobirala više od albanske. Srbija je garantovala Platiniju osam glasova za mandat 2015. godine. Albanska vlada je napustila crveno crne heroje", ocijenila je ČA, prenijeli su albanski mediji.

Odlukom Kontrolne i disciplinske komisije Uefa utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, prekinuta 14. oktobra u Beogradu, registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a reprezentaciji Srbije će biti oduzeta tri boda u kvalifikacionoj Grupi I.

Srbija će predstojeće dvije utakmice igrati bez publike, a Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 eura.

ČA je ocenila da je odluka Uefa "antialbanska politička kazna".

"Pobjeda Srbije je nacionalno omalovažavanje od Uefe. Fudbalski savez Albanije je odgovoran za glas za Platinija. Albanija treba da se povuče iz takmičenja. Povlačenje će povratiti albansko dostojanstvo. Povlačenje kao protest protiv antialbanstva", navodi ČK, partija koja se zalaže za ujedinjenje svih teritorija na kojima žive Albanci.

Bonus video: