FS Albanije: Žalićemo se, želimo sva tri boda

45 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Reuters
Srbija - Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2014. 09:51h

Fudbalski savez Albanije saopštio je danas da će se žaliti na odluku Evropske fudbalske unije (Uefa) da se prekinuta utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine registruje službenim rezultatom 3:0 za Srbiju.

"Odluka Uefe je čudna i neprihvatljiva. Albanski fudbalski savez će se žaliti na odluku kako bismo dobili tri boda za pobjedu", rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Albanije Ilir Šulku.

Edi Rama: UEFA nije bila pravedna

Predsjednik Vlade Albanije Edi Rama ocijenio je danas da odluka UEFA o kaznama zbog prekida meča fudbalskih reprezentacija Srbije i Albanije nije pravedna.

"Fudbalski savez Albanije je dobro uradio kada je najavio borbu do kraja. Danas nije bilo pravde za ono što se dogodilo na stadionu u Beogradu. Naprijed Albanija", napisao je Rama na Tviteru.

Duka: Odluka plod političkih uticaja

Predsjednik Fudbalskog saveza Albenije Armando Duka ocijenio je danas da je odluka Evropske fudbalske unije (Uefa) o prekinutoj utakmici reprezentacija Srbije i Albanije donijeta kao plod političkih uticaja.

On je u direktnom telefonskom razgovoru za RTK rekao da je iznenađen zaključcima istrage Disciplinske komisije Uefa, i ocijenio da je netačna tvrdnja da je reprezentacija Albanije odbila da nastavi utakmicu.

Duka je istakao da sudija i delegat meča nisu "naredili" ekipi da izađe na teren, već su samo pitali da li su u stanju da nastave utakmicu.

Odlukom Kontrolne i disciplinske komisije Uefa utakmica Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, prekinuta 14. oktobra u Beogradu, registrovana je službenim rezultatom 3:0 za Srbiju, a reprezentaciji Srbije će biti oduzeta tri boda u kvalifikacionoj Grupi I.

De Bjazi: Oduzeto nam je ono što smo stekli na terenu

Selektor fudbalske reprezentacije Albanije Đovani de Bjazi rekao je danas da je razočaran odlukom Evropske fudbalske unije.

"Razočaran sam odlukom koja je nepravedna. Razumijem komisiju, ali teško nam je da prihvatimo presudu po kojoj smo izgubili na svim frontovima" rekao je De Bjazi za italijanske medije.

"Izgubili smo čak i ono što smo stekli na terenu", dodao je De Bjazi.

Cana: Ovo nije pravda

Kapiten Albanije Ljorik Cana ocijenio je danas da odluka Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (Uefa) "nije pravična".

On je na svojoj Fejsbuk stranici napisao kratko: "Ovo nije pravda".

Cana je juče u intervijuu za RTK rekao da je siguran da će odluka Discplinske komisije biti u korist Albanije i da će utakmica biti registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

Vokri: Skandalozna i politička odluka UEFA

Predsjednik kosovskog fudbalskog saveza Fadilj Voktri rekao je danas da je skandalozna i politička odluka UEFA da dodijeli Srbiji pobjedu u prekinutom meču protiv Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

"Jutros me je predsjednik Fudbalskog saveza Albanije Duka obavijestio o odluci UEFA, koju ne mogu da je razumijem. To je skandalozna i politička odluka. Stolica je bačena na teren, igrači reprezentacije Albanije su napadnuti, a UEFA je Srbiji dodijelila pobjedu. Stvarno nevjerovatno" , rekao je Vokri za Kosova pres.

Vokri je poslije incidenta na stadionu Partizana, koji je izazvao dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, izjavio da očekuje da će UEFA dodijeli pobjedu Albaniji služenim rezultatom (3:0).

Srbija će predstojeće dvije utakmice igrati bez publike, a Fudbalski savezi Srbije i Albanije kažnjeni su sa po 100.000 eura.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra na stadionu Partizana u 42. minutu pošto je došlo do incidenata nakon što se iznad terena pojavio dron sa zastavom "velike Albanije".

Tada je došlo do sukoba igrača dvije ekipe, a potom je na teren ušao i određeni broj navijača, koji je napao gostujuće fudbalere, nakon čega su oni napustili teren i odbili da se vrate.

Pojedini mediji su objavili da je dronom iz lože stadiona upravljao rođeni brat Edija Rame, inače američki državljanin. Policija, za sada, nije saopštila zvanične rezultate istrage.

Bonus video: