Zvanično: Suares može da igra protiv Reala

2 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Reuters
Luis Suares, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.10.2014. 18:15h

Sada je i zvanično - Urugvajac Luis Suares može da nastupi na predstojećem velikom derbiju protiv Reala iz Madrida, saopštila je Barselona, koja je od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) dobila zvaničnu potvrdu.

"CAS je potvrdio da Suaresu kazna ističe 24. septembra u ponoć", stoji u saopštenju FIFA, a prenosi klupski sajt.

FIFA je ljetošnje pojačanje Katalonaca prethodno kaznila zbog toga što je tokom prvenstva svijeta u Brazilu na utakmici nacionalnog tima protiv Italije ugrizao protivničkog igrača Đorđa Kjelinija.

Suares je suspendovan na četiri mjeseca, a to je prvotno uključivalo i prijateljske utakmice i treninge, ali mu je kasnije Sud za sportsku arbitražu (CAS) dozvolio treniranje u novom klubu.

Veliki derbi između Reala i Barselone na programu je u subotu od 18 sati na madridskom Santjago Bernabeu.

Na tabeli Primere Barselona je trenutno vodeća sa 22 boda, dok je Real trećeplasirani sa četiri boda zaostatka.

Mesi: Drago mi je što se Suares vraća na teren

Lionel Mesi rekao je danas da mu je drago što će se njegov saigrač Luis Suares vratiti na teren poslije višemjesečne suspenzije.

"Uzbuđeni smo što se Luis vraća na teren, pojačaće naš tim. Srećan sam zbog njega, pošto je proveo mnogo vremena van terena", rekao je Mesi.

Mesi je tokom karijere dobro igrao protiv Reala, prošlog marta postigao je "het-trik" u pobjedi od 4:3 i postao rekorder "el klasika" sa 21 golom.

On će u subotu pokušati da izjednači rekord iz 1955. godine po broju postignutih golova u španskom prvenstvu. Mesiju nedostaje jedan gol da se izjednači sa legendarnim igračem Atletik Bilbaa Telmom Zarom.

Mesi je ove sezone postigao devet golova, a imao je i devet asistencija.

"Važna je pobjeda, a ne Zarin rekord", rekao je Mesi.

Barselona u prvih osam kola nije primila gol u Primeri, a za to je zaslužan golman Klaudio Bravo, koji je došao iz Real Sosijedada kao zamjena za Viktora Valdesa.

Braneći za Sosijedad, Bravo je u četiri utakmice primio 18 golova u utakmicama protiv Reala na Santjago Bernabeu, a od toga devet je postigao najbolji strijelac "kraljevskog" kluba Kristijano Ronaldo.

Trener Barselone Luis Enrike jedan je od malobrojnih igrača koji je igrao za Barselonu i Real Madrid.

On je od 1991. do 1996. godine igrao za Real, odakle je prešao u Barselonu, gdje je igrao do povlačenja, 2004. godine. Odigrao je 14 "el klasika" u dresu Barselone i postigao pet golova.

Poslije osam utakmica u Primeri, Barselona je prva na tabeli sa 22 boda, a Real zauzima treće mjesto sa četiri boda manje.

Bonus video: