Rodžers ljut na Balotelija zbog mijenjanja dresa

1 komentar(a)
Mario Baloteli, Foto: Beta/AP
Mario Baloteli, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 23.10.2014. 15:11h

Trener Liverpula Brendan Rodžers izjavio je da će danas razgovarati s Marijom Balotelijem, koji je u poluvremenu utakmice sa Real Madridom u Ligi šampiona zamijenio dres s protivničkim igračem Pepeom.

Liverpul je juče na Enfildu izgubio od Real Madrida sa 0:3, u utakmici trećeg kola Grupe B u Ligi šampiona. Baloteli je zamijenio dres sa Pepeom u poluvremenu, što je naljutilo trenera engleskog tima.

"To ne podržavam. Ako želiš da mijenjaš dres, zamijeni ga na kraju utakmice. O tome ću s njim danas razgovarati", rekao je Rodžers, prenijeli su britanski mediji.

Prošle sezone u Liverpulu se dogodila ista stvar, kada je Mamadu Sako u poluvremenu zamijenio dres sa Samjuelom Etoom iz Čelzija.

"Isti incident smo imali i prošle sezone, a to smo riješili unutar kluba. Takve stvari ne bi trebalo da se događaju u Liverpulu", rekao je Rodžers.

Trener "crvenih" dodao je da je u poluvremenu umesto Balotelija uveo Adama Lalanu zbog taktike, a ne zbog incidenta. Italijanski fudbaler je u prvom dijelu utakmice samo dva puta šutnuo na gol i oba puta je bio izblokiran.

"U pitanju je taktika. Mislio sam da moramo da popravimo kretanje kako bismo izvršili pritisak na njihove centarhalfove i mislio sam da to uradi Rahim Sterling. Lalana je ušao u igru i bio je neumoran. To je minimum u Liverpulu - morate da pritiskate protivnika, morate da radite. Mladi Adam je ušao i to je radio veoma dobro", rekao je Rodžers.

Trener Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je da je mijenjanje dresova u poluvremenu novina, ali da to nije problem.

"Mislim da je u fudbalu normalno zamijeniti dresove na kraju utakmice. Ovo je nešto novo. Ponekad se desi da igrači u poluvremenu zamjene dresove sa protivnicima. Ne vidim zbog čega bi to bio problem", rekao je Anćeloti.

Bonus video: