Šou Reala na Enfildu, preokret Arsenala koji će se pamtiti

Liverpul čeka Real Madrid na "Enfild roudu" u duelu timova koji zajedno imaju čak 15 titula prvaka Evrope
5 komentar(a)
Ronaldo, Foto: Reuters
Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2014. 21:09h

Legendarni huk na "Enfild roudu" samo je dvadesetak minuta probijao uši fudbalerima Reala. Kada su Ronaldo, pa Benzema dva puta, već do poluvremena napunili mrežu "redsa" - u nastavku je u pojedinim momentima na stadionu mogla i muva da se čuje.

Madriđani su na jednoj od najčuvenijih evropskih arena pokazali ko je desetostruki, ali i aktuelni evropski šampion. Profitirao je i Ronaldo, koji je najboljem strijelcu Lige šampiona ikada, Raulu, prišao na samo gol (70 naspram 71). I ne samo to...

"Ovo je moj prvi gol na Enflid roudu u karijeri i osjećaj je specijalan. Ne brinem se oko rekorda, znam da ću ga srušiti, i ja i Leo Mesi. Najvažnije je da ekipa ima devet bodova nakon tri meča. Želimo da ponovo osvojimo Ligu šampiona, ali idemo korak po korak", rekao je Ronaldo.

Trener Karlo Anćeloti uspio je čak i da odmori tim za subotnji "el klasiko" (Ronaldo nije odbio izmjenu, za razliku od Mesija u nedjelju), a nastavak bio je puko otaljavanje posla, odmor čak i za igrače koji su bili na terenu.

"Mislim da je ovo naša najbolja igra ove sezone i srećan sam što treniram ovakvu grupu fudbalera. Dobro smo se branili u prvih 20 minuta, kada je Liverpul napadao sa intenzitetom, a nakon što smo dali prvi gol, kontrolisali smo stvari do kraja. Rezultat od 3:0 na poluvremenu je sve govorio", kazao je Anćeloti, koji je već jednom u trenerskoj karijeri, u Istanbulu 2005. vodio protiv Liverpula 3:0 na poluvremenu.

"Zaboravio sam Istanbul! To se događa jednom, ali morate da budete oprezni jer nikad ne znate šta fudbal može da režira".

A fudbaleri Arsenala režirali su nezaboravan preokret u Briselu protiv Anderlehta, na 65. rođendan Arsena Vengera - do 89. minuta gubili su 1:0, a onda golovima Gibsa i Podolskog ugrabili pobjedu i, najvjerovatnije, plasman u osminu finala. Zajedno sa neprikosnovenom Borusijom Dortmund, koja je protutnjala Istanbulom i trećom pobjedom u grupi završila sav posao...

"Čekati do posljednjeg sekunda, to je frustrirajući dio našeg posla. Ali, nismo gubili nadu. Znam da se puno utakmica u Ligi šampiona rješava u posljednjih pet minuta. Ova pobjeda je vitalna, grupa je sada u našim rukama", kazao je slavljenik, Arsen Venger.

Juventus je poražen od Olimpijakosa u Pireju, pa "stara dama" rizikuje drugu uzastopnu eliminaciju u grupi Lige šampiona. Grci, koji su već dobili Atletiko Madrid, imaju pobjedu više od Torineza i nalaze se na vrhu zajedno sa Atletikom, koji je u nastavku napunio mrežu Malmea na "Visente Kalderonu" (5:0).

"Nadam se da se nećemo kajati zbog ovog poraza. Slijede dvije utakmice protiv Olimpijakosa kući i Malmea u gostima, ako ih pobijedimo imaćemo dobru šansu da prođemo", kazao je Masimilijano Alegri, trener Juventusa.

Probudio se Bajer Leverkuzen, koji trijumfom nad Zenitom izbio na prvu poziciju u grupi, a Ruse gurnuo na treće mjesto. Monako je i dalje drugi, nakon remija bez golova sa Benfikom.

Istoriju je ispisao Ludogorec, koji je golom Mineva u sudijskoj nadoknadi protiv Bazela ostvario prvu pobjedu u Ligi šampiona ikada.

Kraj utakmica!

90+3. min: Petica Atletika protiv Malmea, goleadu je zaključio Ćerći.

90+2. min: Fešta u Sofiji - Ludogorec preko Mineva u drugom minutu nadoknade protiv Bazela stiže do prve pobjede u Ligi šampiona ikada.

90+1. min: Kakav preokret Arsenala! Lukas Podolski u 91. minutu dovodi "tobdžije" u Briselu u vođstvo od 2:1

90. min: Četvrti gol za Atletiko protiv Malmea, strijelac Dijego Godin.

89. min: Konačno Arsenal! Gibs je protiv Anderlehta poravnao na 1:1 i spasio kožu trenera Arsenala Vengera.

83. min: Četvrti gol Borusije u Istanbulu, strijelac je Ramos.

80. min: Žestok pritisak Juventusa u Pireju, Morata je pogodio prečku. Olimpijakos se grčevito brani.

78. min: Lisandro Lopes (Benfika) dobio je crveni karton protiv Monaka, baš kao i Vendel iz Leverkuzena protiv Zenita.

75. min: Karlo Anćeloti je zamijenio Ronalda koji, za razliku od Mesija, nije odbio izmjenu. Već u subotu je "el klasiko", Real - Barselona.

72. min: Još dvadesetak minuta do kraja, mreže miruju na dva stadiona: u Monte Karlu (Monako - Benfika) i u Sofiji (Ludogorec - Bazel)

71. min: Ovo je iznenađenje - Anderleht u Briselu vodi protiv Arsenala. Pogodio je Najar, na asistenciju Praeta. Za Arsena Vengera, veliki problemi i u Ligi šampiona.

63. min: Novi gol za Atletiko, Malme je u konopcima. Za 3:0 je pogodio Grizman.

63. min: Mat u pet minuta - Leverkuzen je postigao i drugi gol protiv Zenita. Vođstvo od 2:0 donio je Papadopulos

61. min: Koke je sada bio asistent, a strijelac Mandžukić - Atletiko Madrid vodi protiv Malmea sa 2:0.

58. min: Prvi gol na "Baj areni", Donati je doveo Bajer Leverkuzen u vođstvo protiv Zenita.

48. min: Malme je "odblokiran", Atletiko Madrid, finalista Lige šampiona, konačno vodi 1:0. Pogodio je Koke na asistenciju Arde Turana.

Počela su druga poluvremena!

Poluvremena na svim utakmicama

45. min: Stativa Kutinja nakon fenomenalnog šuta sa 25 metara, nema gola za Liverpul!

42. min: I Dortmund je završio posao u Istanbulu - 3:0 protiv Galatasaraja već do poluvremena, pogodio je Marko Rojs.

41. min: Real vodi 3:0, Liverpul je razbijen u paranparčad. Opet je pogodio Benzema, nakon kornera i gužve u petercu.

36. min: Juventus je u problemu - Olimpijakos vodi. Pajtim Kasami, na asistenciju Mitroglua, "probušio" je mrežu Đanluiđija Bufona.

30. min: Razlika u klasi - Real vodi 2:0 u Liverpulu. Pogodio je Benzema, sjajnim golom glavom, iz samog ugla, na centaršut Tonija Krosa. Nakon početka koji je obećavao, Liverpul je skroz "izdušio"

27. min: Ronaldo - jedan kroz jedan! Ovo je 55. gol Portugalca u 55. meču za Real u LŠ! Kakva statistika... Ostale je dao u dresu Mančester junajteda. I još jedna zanimljivost - CR7 je ove sezone dao tri gola više od cijelog tima Liverpula.

23. min: Real vodi u Liverpulu! Sjajan dupli pas Ronalda i Hamesa Rodrigesa i još bolja završnica portugalskog superstara. Škrtel je pokušao da ga spriječi, ali bez ikakvog efekta. Ovo je 70. gol Ronalda u Ligi šampiona, fali mu samo još jedan da se izjednači sa rekorderom Raulom.

19. min: Bazel će u Sofiji protiv Ludogoreca nastaviti meč sa desetoricom - crveni karton, i to direktan, dobio je Serej Die zbog faula nad Motijem.

18. min: Novi gol Borusije, novi gol Obamejanga - "milioneri" u Istanbulu već vode 2:0. Sada je asistirao Lukas Pišček.

7. min: Prvi gol večeras - Borisusija Dortmund je povela na "Ali Sami Jenu" protiv Galatasaraja. Pogodio je Obamejang, nakon tipičnog kontranapada "milionera", koji je poveo Mkhtarijan, nastavio Rojs, a završio Obamejang.

Utakmice su počele!

Rezultati:

Grupa A

Atletiko Madrid - Malme 5:0

Koke 48, Mandžukić 61, Grizman 63, Godin 90, Ćerći 90+3.

Olimpijakos - Juventus 1:0

Kasami 36.

Grupa B

Liverpul - Real Madrid 0:3

Ronaldo 23, Benzema 30, 41

Ludogorec - Bazel 1:0

Minev 90+2.

Grupa C

Bajer - Zenit 2:0

Donati 58, Papadopulos 63

Monako - Benfika 0:0

Grupa D

Galatasaraj - Borusija D. 0:4

Obamejang 7, 18, Rojs 41, Ramos 83.

Anderleht - Arsenal 1:2

Najar 71. - Gins 89, Podolski 90+1.

Bonus video: