Pokrenuta postupak protiv Kanavara zbog utaje poreza

Sumnja da su Fabio Kanavaro i njegova supruga, koji su vlasnici firme za izdavanje luksuznih brodova, utajili porez u periodu od 2005. do 2010. godine.
1 komentar(a)
Fabio Kanavaro, Foto: Reuters
Fabio Kanavaro, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2014. 16:30h

Legendarni italijanski defanzivac Fabio Kanavaro i njegova supruga su pod istragom zbog utaje poreza, saopštila danas je italijanska finansijska policija.

Italijanska policija je potvrdila za Asošijetid pres da su zaplijenili imovinu u vrijednosti od skoro milion eura, pošto se sumnja da su Fabio i njegova supruga, koji su vlasnici firme za izdavanje luksuznih brodova, utajili porez u periodu od 2005. do 2010. godine.

Advokati porodice Kanavaro saopštili su da istraga obuhvata firmu koja je u vlasništvu samo njegove supruge i dodaju da je par uvjeren da nije načinio nikakav prestup.

Kanavaro je najnovija sportska ličnost u nizu protiv koje je pokrenuta istraga za utaju poreza u Italiji. Prije njega su pokrenuti postupci protiv Dijega Armanda Maradone, Valentina Rosija i Alberta Tombe.

Kanavaro (41) je tokom igračke karijere nastupao za Napoli, Parmu, Inter, Juventus, Real Madrid i Al Ahli, a 2006. godine bio je i kapiten reprezentacije Italije, koju je predvodio do titule prvaka svijeta.

I ne samo to - iste godine dobio je Zlatnu loptu "Frans fudbala" za najboljeg fudbalera na svijetu.

On je od 2013. godine pomoćni trener Al Ahlija.

Bonus video: