"Gazeta": Lekcija iz fudbala Romi, profesor Roben

"I Garinča je igrao tako. Svi su znali šta će da uradi, ali ipak niko nije mogao da ga zaustavi", piše milanski list
59 pregleda 1 komentar(a)
Arjen Roben, Foto: Reuters
Arjen Roben, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.10.2014. 08:37h

Bajern u Rimu nije demonstrirao tiki-taku, niti je "gušio igru", Bajern je na "Olimpiku" pokazao šta je fudbal. Tako je dan nakon velike pobjede Bavaraca protiv Rome (7:1) milanska "Gazeta delo sport" sagledala stvari i prihvatila da je italijanski fudbal i dalje daleko od evropskog.

"Ako želite da pričate o šemama na terenu, o načinu igre, pasu koji je išao naprijed, ali i nazad kada je trebalo... Prepoznaćete u svemu Bajern od sinoć i dominaciju Gvardiolinog tima”, piše "Gazeta".

Bajernova pobjeda je, prije svega, pobjeda kvaliteta u odnosu na Romu, iako šest golova razlike sigurno ne oslikavaju i pravu razliku između dva tima. Ali, Italijani posebno podvlače igru Arjena Robena kao momka u poznim igračkim godinama. Dali su mu nadimak Profesor nakon što je za pola sata igre uz podršku Filipa Lama "približio penziji" Ešlija Kola.

"I Garinča je igrao tako. Svi su znali šta će da uradi, ali ipak niko nije mogao da ga zaustavi. Roben uvijek ide direktno na protivnika, pa malo uspori da ga uvuče u zamku, pa onda ide u realizaciju. Baš tako je bilo u akciji kod prvog gola. Odigrao je čudesno, a i pretrčao je čak 9,8 kilometara", navodi "Gazeta".

Trener Bajerna Pep Gvardiola je već poslije 3:0 prestao da slavi golove, valjda i iz poštovanja prema rivalu.

"Ova pobjeda nije realnost, već izuzetak. Rani gol Robena za 1:0 nam je dao mir i sigurnost, osjetili smo da imamo prostor i koristili ga. Ne očekujem isti meč za dvije sedmice", rekao je Gvardiola.

Rudi Garsija je drugi put u samo dvije godine doživio debakl protiv Bajerna (nakon 6:1 kada je vodio Lil).

"Ja sam najveći krivac za ovaj poraz. Pogriješili smo strategiju, krenuli smo previše otvoreno i nestrpljivo. Bili smo posmatrači igre Bajerna i razočaran sam zbog dva gola u finišu nakon što smo pokazali da kao tim imamo ponos", istakao je Francuz.

Rimski "Korijere" je u kratkom naslovu ("ovako ne ide") konstatovao da je Roma ponižena od nezaustavljivog Bajerna, ali i da je makar dočekala poklon od CSKA koji je zaustavio Mančester siti i omogućio “vučici” da ostane sama na drugom mjestu u grupi.

Bonus video: