Priveden navijač zbog vrijeđanja Vučića u prenosu

20 komentar(a)
Igor Mikić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Igor Mikić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.10.2014. 17:53h

Navijač koji je vrijeđao premijera Aleksandra Vučića u direktnom televizijskom prenosu fudbalske utakmice Srbije i Albanije danas je priveden i protiv njega je podnijeta krivična prijava za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama ili javnom skupu.

Kako je danas saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Igor Mikić je priveden u Policijsku upravu za grad Beograd, zbog vrijeđanja premijera Aleksandra Vučića.

"U konsultaciji sa zamjenikom višeg javnog tužioca podnijeta je krivična prijava u redovnom postupku za nasilničko ponašanje na sportskim priredbama ili javnom skupu", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, Mikić je priznao da je ulaznicu za VIP ložu 2 dobio od svog prijatelja, jer mu je pokojni otac bio delegat FSJ-a, fudbalski trener i savezni delegat. Mikić je takođe izjavio da je uvijek u prilici da nabavi karte za fudbalske utakmice i rekao da se "iskreno kaje zbog incidenta koji je počinio".

Kako se navodi u saopštenju, koji je potpisala šefica Biroa za saradnju sa medijima MUP-a Biljana Popović Ivković, ova izjava Igora Mikića je "svojevrsni demanti današnjeg saopštenja Fudbalskog saveza Srbije".

Fudbalski savez Srbije je ranije danas odbacio navode ministra policije Nebojše Stefanovića da je izdao akreditaciju Igoru Mikiću za ulazak na Partizanov stadion.

"FSS odgovorno tvrdi da niko od naših predstavnika zaduženih za organizaciju utakmice, izdavanje akreditacija i nadležnih za rad u tom sektoru stadiona nije licu koje je upalo u otvoreni studio RTS-a i vrijeđalo premijera Srbije Aleksandra Vučića dalo bilo kakav dokument koji bi mu omogućio ulaz na lokaciju gdje se incident dogodio", navodi se u saopštenju Saveza.

Bonus video: