Kases povukao tužbu protiv Barselone, transfer Nejmara je u redu

1 komentar(a)
Nejmar, Foto: Beta/AP
Nejmar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.10.2014. 17:43h

Član Barselone koji je podnio tužbu zbog troškova Nejmarovog transfera, saopštio je danas da je povukao tužbu.

"Mogu da potvrdim da nikakve stvari, koje bi mogle da se okarakterišu kao kriminalno djelo, nisu primijećene i zbog toga sam naložio mojim advokatima da povuku tužbu", naveo je Dorđi Kases u pismu Barseloni.

Kases je krajem prošle godine podnio tužbu protiv tadašnjeg predsjednika Barselone Sandra Rosela za protivpravno prisvajanje novca prilikom transfera Brazilca Nejmara iz Santosa.

On ga je optužio da je lažnim ugovorima sakrio pravu cijenu transfera, a Rosel je nedugo zatim podnio ostavku.

"Mogu samo da proslavim tu Kesesovu odluku", rekao je predsjednik Barselone Đozep Bartomeu.

Barselona je saopštila da je za Nejmarov transfer platila 57,1 milion eura i negirala nepravilnosti, ali je naknadno saopštila da je napravila više dogovora o bonusima s Nejmarovim ocem i Santosom, koji bi mogli da koštaju klub još 31 milion evua.

Povlačenje tužbe ne znači da je Barselona završila posao oko Nejmarovog transfera, pošto su u februaru španske vlasti optužile klub za prevaru, jer državi duguje 9,1 milion eura zbog plaćanja preko raznih kompanija i lažnih ugovora.

Barselona je platila 13,55 miliona eura poreza da pokrije bilo kakve nepravilnosti oko transfera Nejmara, a negirala je krivicu za prevaru.

Bivšem predsjedniku Barse dvije godine i dva mjeseca zatvora

Bivšem predsjedniku fudbalskog kluba Barselona Hoseu Nunjesu odbijena je danas žalba na 26 meseci zatvora zbog podmićivanja poreskih inspektora.

Sud u Barseloni saopštio je da je odbačena žalba Nunjesa da kazna bude odložena.

Nunjes je proglašen krivim 2011. zbog podmićivanja, a prvobitna kazna smanjena mu je sa šest godina na dvije godine i dva mjeseca.

Ovaj 83-godišnjak, koji je vlasnik građevinske kompanije, bio je predsjednik Barselone do 1978. do 2000. godine.

Bonus video: