Berancima trofej Kupa Sjeverne regije

89 pregleda 2 komentar(a)
fudbal, fudbalska lopta, Foto: Shutterstock
fudbal, fudbalska lopta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 21.10.2014. 17:11h

Fudbaleri Berana pobjednici su Kupa Sjeverne regije, u konkurenciji pionira.

Beranski tim u finalnom meču bio je bolji od bjelopoljskog Omladinca 2:1.

Trener beranskog tima Dragoslav Marsenić kazao je da su njegovi izabranici novim trofejom nastavili dominaciju na sjeveru, podsjećajući da su u kalendarskoj godini bez poraza u prvenstvu u Sjevernoj regiji.

„To je 25 dječaka rođenih 2000 i 2001. godine. U sezoni 2012/2013 bili smo prvaci Sjeverne regije u kategoriji petlića, a ove sezone (2014/2015) osvojili smo Kup Sjeverne regije u kategoriji pionira“, kazao je Marsenić agenciji MINA.

On je rekao da iz pedagoških razloga ne želi nikoga da izdvaja od igrača, navodeći da je u Beranama uvijek bilo i da će biti talentovanih fudbalera.

„Na dva ili tri igrača, od dječaka rođenih 2000. godine, selektor pionirske reprezentacije Boris Miličković ozbiljno računa i oni su već imali učešća u reprezentaciji. Ima i nekoliko dječaka 2001. godište koji se svakim danom sve više dokazuju i na koje će se tek u narednom periodu obratiti posebna pažnja“, rekao je Marsenić.

On je kazao da je za beranski fudbal značajno što se klub, prvi put od kada radi u njemu, okrenuo na pravi način mlađim kategorijama i obezbijedio im uslove za takmičenja na niovou regije.

„Posebnu zahvalnost dugujemo Fudbalskom savezu na izgradnji fudbalskih terena, čime su poboljšani uslovi za rad, što je i rezultiralo dominacijom mlađih kategorija na sjeveru. Imamo školu koju pohađa više od 200 dječaka", rekao je Marsenić.

On je kazao da je do sada u klubu vodio pionire, kadete, omladince, kao i da je prije dvije sezone kao kondicioni trener seniorske ekipe kao prvoligaša.

"Kod mene su trenirali Admir Adrović i Milivoje Raičević, koji su sada vodeći strijelci Budućnosti", kazao je Marsenić.

Bonus video: