SRBIJA - ALBANIJA

Iz FSS tvrde da nisu izdali akreditaciju osobi koja je vrijeđala Vučića

2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: RTS
Aleksandar Vučić, Foto: RTS
Ažurirano: 21.10.2014. 13:35h

Fudbalski savez Srbije (FSS) odbacio je danas navode ministra policije Srbije Nebojše Stefanovića da je odgovoran za ulazak na stadion osobe koja je u direktnom televizijskom prenosu vrijeđala premijera Srbije Aleksandra Vučića.

"FSS odgovorno tvrdi da niko od naših predstavnika zaduženih za organizaciju utakmice, izdavanje akreditacija i nadležnih za rad u tom sektoru stadiona nije licu koje je upalo u otvoreni studio RTS-a i vrijeđalo premijera Srbije Aleksandra Vučića dalo bilo kakav dokument koji bi mu omogućio ulaz na lokaciju gdje se incident dogodio", navodi se u saopštenju Saveza.

Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović izjavio je sinoć da je osoba koja je tokom utakmice Srbija - Albanija uletjela u direktan televizijski prenos i vrijeđala Aleksandra Vučića, imala propusnicu za VIP ložu, dobijenu od ljudi iz FSS-a.

Fudbalski savez Srbije je naveo da prostor u kome se desio incident nije VIP sektor, već da je to prostor namijenjen za rad nosioca UEFA televizijskih prava i da su tu mogli da uđu akreditovani radnici RTS-a i akreditovani pripadnici policije.

Savez podsjeća da je na meču Srbija - Albanija, prvi put u istoriji, korišćen elektronski sistem akreditovanja, koji podrazumijeva lični dolazak u akreditacioni centar, gdje se u aplikaciju akreditovanja na licu mjesta unose podaci o osobi, osoba se potom slika i nakon toga se štampa i plastificira akreditacija, koja se uručuje tom licu.

"Provjerom kroz bazu podataka akreditacionog sistema, utvrđeno je da lice koje je izazvalo incident nije akreditovano", dodaje se u saopštenju FSS-a.

FS Srbije je još jednom izrazio žaljenje zbog viđenog incidenta i uvreda upućenih premijeru Vučiću, kao i zbog toga što su novinari i gosti u otvorenom studiju RTS-a doživjeli neprijatnost prilikom profesionalnog obavljanja dužnosti.  

Preporučujemo za Vas