Sutjeska ne želi da joj se ponovi Plav, Rudar i Lovćen kreću od nule

5 komentar(a)
Rudar - Lovćen
Rudar - Lovćen
Ažurirano: 21.10.2014. 11:40h

Zeta, Mladost i Budućnost gotovo da su obezbijedili plasman u četvrtfinale Kupa nakon prvih mečeva, i spokojni su uoči sjutrašnjih revanš utakmica osmine finala. Mečevi sa Dečićem, Mogrenom i Pljevljima dobro će doći trenerima Nedoviću, Lambuliću i Radojičiću da daju šansu igračima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu sezone.

A to se svakako ne može reći za trenera Sutjeske Mila Tomića, koji će morati da aktivira sve "raspoložive snage" kako bi sanirao poraz iz Berana od 3:2 u prvoj utakmici. Meč u kojem je Nikšićanima za prolaz dovoljna i pobjeda od 1:0 igraće se kraj Bistrice iza zatvorenih vrata, zbog kazne FSCG.

"I pored poraza u prvom meču smatram da smo ostvarili dobar rezultat pred revanš. Ipak, pobjeda neće doći sama po sebi, od prvog minuta moramo napasti Berance. Naš protivnik nedavno je promijenio trenera i reakcija je bila pozitivna. Kup je specifično takmičenja u kojem se dešavaju razna iznenađenja. Prošle godine smo se, na primjer, opekli u Plavu. Ne želimo da ponovimo sličnu grešku. Naš cilj je da idemo do samog kraja", rekao je Stefan Stefanović, vezista Sutjeske.

Najuzbudljivijeće ipak biti u Pljevljima, gdje Rudar i Lovćen kreću od nule nakon što je prvi meč na Cetinju završen bez golova.

"Iako nismo uspjeli da slavimo na Cetinju, smatram da je rezultat 0:0 dobar i vjerujem da možemo da izborimo prolaz u narednu rundu", kazao je defanzivac Lovćena Vuk Martinović.

Aktuelnom osvajaču Kupa dovoljan je i bilo koji remi sa postignutim golom.

"U usponu smo forme, igramo sve bolje a i rezultati polako stižu. Nakon tri startna poraza koji su nas, iskreno, malo poremetili, ipak smo uspjeli da se vratimo. Nadam se da će se serija dobrih rezultata nastaviti i u ovom meču i da ćemo našim navijačima donijeti još radosti", kazao je Martinović.

Blizu prolaska u četvrfinale je i Grbalj, koji ipak na gostovanju Igalu mora da potvrdi pobjedu od 2:0 iz prve utakmice. Petrovac je favorit protiv Ibra nakon 1:1 u Rožajama, dok će fudbaleri Mornara morati da budu oprezni na gostovanju Bratstvu, nakon tijesne pobjede od 3:2 u prvoj utakmici.

Parovi:

Budućnost - Pljevlja (prvi meč 4:0)

Sutjeska - Berane (2:3)

Mladost - Mogren (5:1)

Rudar - Lovćen (0:0)

Igalo - Grbalj (0:2)

Dečić - Zeta (0:6)

Bratstvo - Mornar (2:3)

Petrovac - Ibar (1:1)

Sve utakmice počinju u 14 časova.

Bonus video: