Murinjo: Neću mnogo mijenjati tim za Maribor

“Veoma je važno da pobijedimo Maribor, da završimo prve tri utakmice u grupi sa sedam bodova. Ovo je bitna situacija za nas”, dodao je portugalski trener.
0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2014. 14:49h

Menadžer fudbalera Čelzija Žoze Murinjo rekao je da neće mnogo mijenjati tim za predstojeću utakmicu protiv Maribora u Ligi šampiona, jer ne želi da pokvari ravnotežu ekipe.

“Plavci” sjutra na “Stamford bridžu” dočekuju prvaka Slovenije u grupi G Lige šampiona, u kojoj su nakon dva kola prvi na tabeli sa četiri boda, dok je Maribor treći sa dva.

“Ne mogu mnogo da mijenjam tim, pošto ne želim da narušim ravnotežu ekipe. Mogu da promenim nekoliko igrača. Mislim da Ramireš neće biti spreman, kao i Andre Širle, a sigurno je da ni Dijego Kosta neće igrati”.

“Igrači koji su mi na raspolaganju su isti oni koji su igrali protiv Kristal Palasa u Premijer ligi”, rekao je Murinjo.

Čelzi u utakmicu protiv Maribora ulazi poslije pobjede protiv Kristal Palasa od 2:1, što je peti uzastopni trijumf u svim takmičenjima.

“Veoma je važno da pobijedimo Maribor, da završimo prve tri utakmice u grupi sa sedam bodova. Ovo je bitna situacija za nas”, dodao je portugalski trener.

Čelzi je u grupi savladao Sporting sa 1:0 golom Nemanje Matića.

“Niko nije očekivao da će Maribor uzeti bodove Sportingu i Šalkeu, ali ti rezultati su nas podstakli da uđemo koncentrisano u duel sa Slovencima”, rekao je srpski reprezentativac Nemanja Matić.

Napadača Dijega Kostu, koji je postigao devet golova u prvih sedam utakmica u Premijer ligi, mogli bi da zamijene Didije Drogba ili Loik Remi.

U drugoj utakmici u grupi G, Šalke u Gelzenkirhenu dočekuje Sporting.

Njemačka ekipa u utakmicu ulazi sa novim trenerom Robertom di Mateom, koji je debitovao u subotu, u pobjedi protiv Herte od 2:0. On je na klupi zamijenio Jensa Kelera, koji je otpušten zbog loših rezultata.

Di Mateo, koji je predvodio Čelzi do titule u Ligi šampiona 2012. godine, rekao je da želi da ojača odbranu Šalkea.

“Nastavićemo da radimo na organizaciji igre i da pokušavamo da pobjeđujemo”, rekao je Di Mateo.

U ekipi će biti kapiten Benedikt Hevedes, koji se oporavio od povrede kuka.

“Rekli smo da želimo da napredujemo malim koracima. To smo uspjeli”, rekao je Hevedes poslije utakmice sa Hertom.

Bonus video: