Pelegrini: Najvažnije je da se plasiramo u drugu fazu

Čekaju nas dvije utakmice protiv CSKA u Ligi šampiona i moramo da pobijedimo u obje. Najbolji način je da u svaku uđemo kao da je finalna, da pokušamo da pobijedimo i posvetimo se narednoj”, rekao je Pelegrini.
0 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.10.2014. 15:29h

Trener fudbalera Mančester sitija Manuel Pelegrini rekao je da će u sjutrašnju utakmicu protiv CSKA u Moskvi njegova ekipa ući kao da je finale i da je najvažnije da se plasira u drugu fazu tog takmičenja.

Siti je u prethodna dva kola osvojio bod, a CSKA je posljednji na tabeli sa nulom. Prvi je Bajern sa šest bodova, a druga je Roma sa dva manje.

U sledećem kolu Siti će biti domaćin ruskom timu.

“Čekaju nas dvije utakmice protiv CSKA u Ligi šampiona i moramo da pobijedimo u obje. Najbolji način je da u svaku uđemo kao da je finalna, da pokušamo da pobijedimo i posvetimo se narednoj”, rekao je Pelegrini.

Utakmica će se igrati bez publike, pošto je ruski klub kažnjen zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača.

“Biće drugačije. Razumem Uefinu odluku, ali prazan stadion nije najbolje rešenje. Međutim, uvijek razmišljam pozitivno. Utakmica je važna, a najbolji način za rad je kada osjećate pritisak u svakom meču”.

“Vjerujem da ćemo se plasirati u osminu finala. Ako pobijedimo u preostale četiri utakmice, možemo da osvojimo 1. mjesto u grupi E, ali najvažnije je da ostanemo u takmičenju”, dodao je Pelegrini.

U engleskom timu neće biti Franka Lamparda zbog povrede noge, a utakmicu će zbog povreda propustiti i Samir Nasri i Elijakim Mangala.

Siti u utakmicu ulazi poslije pobhede protiv Totenhema od 4:1, sva četiri gola postigao je Serhio Agero, a CSKA je trijumfovao nad Kubanom sa čak 6:0.

U drugoj utakmici u grupi E, Roma na svom stadionu igra protiv Bajerna iz Minhena. Napadač italijanske ekipe Matija Destro rekao je da njegova ekipa mora da dokaže kvalitet u duelu sa šampionom Njemačke.

Roma se u Ligu šampiona vratila poslije 2011. godine i u prva dva kola nema poraz.

“To će biti divna utakmica. Igraćemo pred našim navijačima. Uvkereni smo u naš kvalitet i vidjećemo gde ćemo završiti. U svakoj utakmici pokušavamo da nametnemo naš stil igre, uvijek idemo na pobjedu”, rekao je Destro.

Romu će predvoditi kapiten Franćesko Toti, koji je u prošlom kolu postigao izjednačujući gol protiv Sitija i postao najstariji strijelac u istoriji Lige šampiona, sa 38 godina i tri dana.

Očekuje se da će se u tim poslije povreda vratiti Huan Iturbe i Žervinjo.

Bonus video: