Mesi juri rekord protiv Ajaksa, APOEL želi iznenađenje

“Najvažnija utakmica je uvijek naredna. Ako pobIJediš, cilj je novi trijumf u narednom meču. Moramo da savladamo Ajaks kako bismo u naredni duel (derbi sa Real Madridom) ušli sa mnogo samopouzdanja”, rekao je Maskerano za klupski sajt.
59 pregleda 0 komentar(a)
Mesi, Foto: Beta/AP
Mesi, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.10.2014. 13:31h

Fudbaler Barselone Havijer Maskerano rekao je da njegova ekipa mora da se koncentriše na predstojeću utakmicu sa Ajaksom u Ligi šampiona i da ne razmišlja o “el klasiku” sa Real Madridom u španskom prvenstvu.

Četvorostruki šampioni Evrope Barselona i Ajaks igraju sjutra (20.45) na “Kamp nouu” utakmicu 3. kola grupe F u Ligi šampiona.

Barselona je druga na tabeli sa tri boda, a Ajaks na trećem ima bod manje. Prvi je Pari Sen žermen sa četiri boda, a posljednji APOEL ima jedan.

“Najvažnija utakmica je uvijek naredna. Ako pobIJediš, cilj je novi trijumf u narednom meču. Moramo da savladamo Ajaks kako bismo u naredni duel (derbi sa Real Madridom) ušli sa mnogo samopouzdanja”, rekao je Maskerano za klupski sajt.

Lionel Mesi sjutra će “juriti” rekord bivšeg kapitena Reala Raula Gonzalesa od 71 postignutog gola u Ligi šampiona.

Mesi je dao tri manje. Takođe, isti rekord želi da izjednači i fudbaler Reala Kristijano Ronaldo, kome su potrebna dva pogotka i to će pokušati u srijedu, protiv Liverpula.

Osim u Mesija, navijači Barselone uzdaju se i u golmana Klaudija Brava, koji nije primio gol u osam prvenstvenih utakmica.

Trener Barselone Luis Enrike i njegov kolega iz Ajaksa Frank de Bur se dobro poznaju, pošto su od 1999. do 2003. godine igrali u španskom klubu.

U ekipi Barselone neće biti povrijeđenih Adrijana i Tomasa Vermalena, dok De Bur zbog povreda neće moći da računa na Tulanija Serera i Nikolaja Bojlesena.

Barselona u duel ulazi poslije pobede protiv Eibara, a Ajaks nakon remija sa Tventeom (1:1).

U drugoj utakmici u grupi F APOEL u Nikoziji dočekuje Pari Sen Žermena.

Trener francuske ekipe Loran Blan ima mnogo problema sa sastavom, pošto su povrijeđena četvorica odbrambenih igrača iz prve postave.

Tijago Silva ima problema sa tetivom, David Luiz i Markinjoš sa povredom butine, a Lukas Dinje sa koljenom. Takođe, Bleza Matuidija muči kuk, a Esekila Lavecija tetiva.

Neizvjestan je i nastup najboljeg strijelca Zlatana Ibrahimovića. On je zbog povrede pete propustio posljednjih sedam utakmica, pet prvenstvenih i dvije za reprezentaciju Švedske.

Fudbaler APOEL-a Tomas de Vinsenti rekao je da se njegova ekipa nada dobrom rezultatu protiv favorizovanog protivnika.

“APOEL je dokazao da može da bude uspješan, bez obzira na to koliko je protivnik kvalitetan. Želimo snažno da odigramo i nadamo se dobrom rezultatu”, rekao je on i dodao da bi bilo "ludo" da Barselona i Pari Sen Žermen ne osvoje prva dva mesta u grupi.

“Mi ćemo pokušati da osvojimo 3. mesto, koje vodi u Ligu Evrope”, dodao je De Visenti.

Bonus video: