Drinčićevo „kako postati legenda u tri koraka“

100 pregleda 31 komentar(a)
Vječiti derbi, Foto: Beta
Vječiti derbi, Foto: Beta
Ažurirano: 19.10.2014. 23:17h

Odbjegli crnogorski reprezentativac Nikola Drinčić zna kako se postaje legenda Partizana i to radi bez premca – dovedite mu Crvenu zvezdu na stadion "JNA" i dajte mu loptu.

U trenutku kada je Jug, pomalo i sluteći, do usijanja doveo prepjev legendarnog hita „Just cant get enough“ grupe Depeche mode, reprezentativac Crne Gore se spremao da izvede svoj drugi slobodnjak na utakmici. Iz malo nezahvalnije pozicije nišanio je „svog“ Danka Lazovića u živom zidu, a onda „zategao“.

„Ovo je nešto što će se prepričavati sa koljena na koljeno, unucima i praunicima. Ovo je nešto za šta kad umreš ne žališ što si umro. Svi možemo da mu pozavidimo“, tražio je Vladimir Volkov u dahu prave riječi nakon meča za ono što je „Drina“ uradio.

Derbi šansi i bizarnih poteza

Oko 25.000 ljubitelja beogradskog klasika prisustvovalo je meču prilično niskog kvaliteta, koji je, nekim čudom, ipak obilovao velikim brojem solidnih šansi.

Napadači, prevođeni mladim Jovićem i Škuletićem, uspjeli da umnogome pariraju u nekreativnosti i nedostatku fudbalskog „vica“ kolegama iz veznog reda oba tima, ali i da publiku, očigledno željnu dobrog fudbala, drže na nogama veći dio meča.

Tako je 147. derbi protekao bez dobrog duplog pasa, driblinga, nekog jakog sprinta po strani, a taktičke tvrdoglavosti Lalatovića, a onda i pomalo ziheraški pristup igri kolege Nikolića, nisu dali puno prostora eventualnom kvalitetu da ispliva. Sve do 77. minuta.

A, onda se Danko Lazović se našao u sprintu nadomak Zvezdinih šesnaest metara, gdje je srušen sa leđa. Dok je ovaj karakterističnom gestikulacijom tražio od sudija penal, Drinčić je namještao loptu, a usijani Jug se spremao za trenutak „eksplozije“.

Partizan je nekoliko trenutaka kasnije vodio sa 1:0, a četa Marka Nikolića je potom meč rutinski privela kraju.

Prekidi kao praksa u Humskoj

Svega par dana poslije incidenta sa, sada već, čuvenim dronom, stadion Partizana svjedočio je novim prekidima meča.

Ovog puta nebo je bilo „sigurno“, helikopter MUP-a je konstantno nadlijetao taj dio Beograda, ali su dvije velike bakljade na po nekoliko minuta prekinule oba poluvremena.

Takođe, pedesetak minuta prije početka meča došlo je do obračuna dvije grupe navijača između sjeverne i istočne tribine.

Grupa navijača Partizana koja je učestvovala u obračunu bakljama se samo odšetala nazad na svoju tribinu.

Utisak je da se organizatori i pripadnici MUP-a nisu pretjerano uzbudili zbog ovih incidenata.

Da li je JNA bezbjedan?

Ekipa novinara iz Crne Gore je ušla u svoju ložu bez ikakvog pretresa ili kontrole, sa redarima koji su tek-tako, u prolazu, bacili pogled na akreditacije.

Opet se stekao utisak da bi pitanje bezbjednosti svih učesnika ovakvih događaja u Humskoj trebalo biti razrađenije, pa i da nije za čuditi se velikom broju incidenata koji prati mečeve ovih timova i reprezentacije Srbije.

Manje opasna, ali takođe porazna činjenica, jeste da u novinarskim ložama nije bilo internet konekcije, pa su brojne domaće i evropske novinarske ekipe bile uskraćene za izvještavanje sa lica mjesta.

Grbić: Drina je pravi momak!

„Drina je veliki emotivac i pravi momak i mnogo mi je drago zbog njega“, kazao je za „Vijesti“ Petar Grbić odmah nakon meča i nastavio:

„Nije trenirao, mučila ga je povreda, ali je stegao zube i bog ga je nagradio na najljepši mogući način“.

Pomalo razočaran ranom izmjenom reprezentativac Crne Gore podsjetio je da je ovo pobjeda kolektiva i da još ništa nije gotovo.

„Iskreno, nisam ovako rano očekivao izmjenu, ali najvažnije je da smo pobijedili“

Grbić je kazao da je zadovoljan svojom formom i onim što pokazuje kad dobije priliku

„Izvanredna pobjeda. Još smo pod utiscima. Derbi je bio dobar, borben, šanse su imale obje ekipe“.

Volkov: Ništa još nije gotovo, idemo jako na Švedsku

„Imao sam problema sa povredama prethodna tri mjeseca i ovo je bila lijepa nagrada“, kazao je Volkov nakon derbija i podsjetio da se najbolje od njega tek može očekivati.

Upitan za šanse reprezentacije Crne Gore nakon kiksa sa Lihtenštajnom Volkov je kazao da je i dalje optimista.

„Ništa još nije gotovo. Razlika imeđu četiri ekipe u grupi je tri boda, tako da je to daleko od gotovog, biće tu još raznih rezultata i iznenađenja“

Grbić: Meč sa Švedskom od izutente važnosti

I Petar Grbić s nestrpljenjem čeka duel protiv Ibrahimovića i drugova, koji se 15. novembra igra na stadionu pod Goricom.

„Taj meč je od izuzetne važnosti za sve nas", kaže Grbić, koji očekuje da se ponovo nađe na spisku selektora Branka Brnovića.

"Na selektoru je da odluči. On vjerovatno pravi moje igre, pa ćemo da vidimo. Iskreno, očekujem poziv".

Bonus video: