Šou Jablana i Nikača lider zaustavljen

Nikšićani juče nisu imali rješenje za tandem gostujućih napadača Jablan - Nikač, koji su u 44. minutu izveli akciju koja se ne gleda svaki dan, posebno ne na našim terenima
64 pregleda 9 komentar(a)
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Darko Nikač, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.10.2014. 08:22h

Nakon četiri remija - poraz. Sutjeska ni peti put zaredom nije imala ideju na gostovanju Grblju, s tim što je epilog jučerašnje predstave kraj Jadranske magistrale još nepovoljniji po aktuelnog šampiona od prethodna četiri duela u Radanovićima.

A poraz je još bolniji ako se zna da je ekipa Mila Tomića svaki put ove sezone sa gostujućih terena donosila cijeli plijen. Juče se prvi put vratila praznih ruku...

"Neigranje Vladimira Jovovića je bio ogroman hendikep za nas, ali to ne smije da bude opravdanje za bezidejnu igru. Domaćin je sasvim zasluženo slavio, mi moramo da analiziramo uzrok ovako slabe igre", prokomentarisao je Tomić nakon meča.

Šampion je porazom istopio zalihu od jednog boda u odnosu na Rudar, ali će u Pljevlja na veliki derbi narednog vikenda svejedno kao lider, zbog bolje gol-razlike.

Nikšićani juče nisu imali rješenje za tandem gostujućih napadača Jablan - Nikač, koji su u 44. minutu izveli akciju koja se ne gleda svaki dan, posebno ne na našim terenima.

Bili su to potezi za TV špice: Jablan je mastralno „rabonom” prebacio posljednju liniju gostiju i lansirao Nikača, koji je iz prve zakucao loptu u mrežu Janjuševića.

A odbrana gostiju već je bila probijena u 17. minutu, kada je Ćetko Manojlović neobjašnjivo ostao sam na petercu i glavnom pogodio mrežu nakon kornera Petra Vukčevića.

Na poluvremenu 2:0, isti rezultat i na kraju, jer reakcija Nikšićana nije stigla. Možda i zbog neigranja povrijeđenog reprezentativca Jovovića...

"Sve čestitke momcima na igri koju su pokazali. Posebno bih pohvalio igru u odbrani, jer Sutjeska nije imala pravu priliku. Ogroman posao odradio je Ivan Jablan, koji je vršio konstantan presing na štopere gostiju, onemogućio ih je da učestvuju u kreaciji”, kazao je trener Grblja Marko Vidojević.

Domaći su i u nastavku bili opasniji. Od gostiju, gotovo ništa - pokušaj Jeknića glavom i šut Nikolića iz daljine bile su jedine opasnosti...

Grbalj - Sutjeska 2:0 (2:0)

Radanovići - Stadion Grblja. Gledalaca: 600. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Pomoćnici: Dimitrije Mrgunović (Podgorica) i Dragan Vujović (Cetinje). Strijelci: Manojlović 17, Nikač 44. Žuti kartoni: Vukliš, Pavlović (Grbalj), Masato (Sutjeska).

Grbalj: Vukliš, Manojlović, Pavlović (Tučević), Carević, Glavan, Jamazaki, Milojko, Bogdanović, Vukčević (Pavićević), Jablan, Nikač (Janković).

Sutjeska: Janjušević, Lukić, Jeknić, Ognjanović, Stijepović, Nikolić (Pejović), Stefanović, Kovačević, Igumanović (Lončar), Masato (M.Vujović), G.Vujović.

Bonus video: