Lider čuva vrh pred derbi

0 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.10.2014. 08:54h

Nakon dvonedjeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, danas i sjutra se nastavlja domaći fudbalski šampionat, i to utakmicama 11, posljednjeg kola prvog od tri kruga prvenstva.

Predstojeća runda donosi tri različita tipa derbija: Rudar - Mladost (po pozicijama na tabeli), Grbalj - Sutjeska (po težini zadatka koji očekuje šampiona) i u nedjelju Zeta - Budućnost (po tenzijama koje su nekad pratile ovaj duel).

Danas se još sastaju Mogren - Petrovac, Lovćen - Mornar i Bokelj - Berane.

Paklena sedmica za Rudar

„Ubitačnu“ sedmicu fudbaleri Rudara počinju duelom protiv Mladosti, sa željom da pobjedom poprave loš utisak iz Bara, kao i da naprave pravu uvertiru za Kup revanš sa Lovćenom u srijedu, i dolazak Sutjeske pod Golubinju, idućeg vikenda.

Rivali sve teži od težeg, ali optimizma ne nedostaje u „rudarskom“ taboru:

"O Cetinjanima i Nikšićanima ćemo razmišljati kada za to bude vrijeme. Sada je u prvom planu, nadam se uspješno, arhiviranje Mladosti. Tačno je da smo možda malo prikočili u Baru pretprošle subote, ali isto tako vjerujemo da bismo se već danas mogli vratiti na pobjednički kolosjek. Podgoričani su vrlo dobra ekipa, trener Aleksandar Nedović je poprilično složio kockice u mozaiku i sigurno je da nas čeka veoma, veoma težak zadatak. Međutim, ove jeseni smo neprikosnoveni na našem terenu, pa nema razloga da tako ne ostane i poslije ovog prvenstvenog kola. Bez obzira na neke kadrovske probleme zbog kojih na teren neće najbolja postava. Imamo mi, ipak, dovoljno kvalitetnih igrača da zamijene one kojih nema. Očekujem i adekvatnu pomoć navijača. I te kako nam je potrebna da bismo na pravi način i otpočeli i završili predstojeću seriju derbija", kaže pomoćni trener pljevaljskog prvoligaša, Vuko Bogavac.

Sutjeska protiv tradicije

Šampion i lider, ekipa Sutjeske, gostuje u Radanovićima - tamo gdje nije slavila četri puta zaredom, od maja 2012. godine. Štaviše, sva četiri pomenuta duela na stadionu Grblja završena su neriješeno - dva puta po 1:1, jednom 2:2 i jednom 0:0.

A šampion želi da sačuva prvu poziciju uoči gostovanja Rudaru narednog vikenda.

"Svjesni smo da nema unaprijed dobijenih utakmica. Maksimalno ozbiljno prilazimo današnjem susretu protiv Grblja, koji je izuzetno neugodan domaćin. Prvenstvenu pauzu iskoristili smo pripremajući se za novo iskušenje koje jeste teško, ali ne i nepremostivo. U pravom trenutku preuzeli smo vrh tabele, a da bismo ga sačuvali moramo pobjeđivati", jasan je Jovan Nikolić, vezista Sutjeske.

Grbalj je u lošoj seriji, nije slavio na posljednje četiri utakmice, od čega je tri puta izgubio.

"Nemamo šta da izgubimo, dolazi nam lider i favorit za titulu. Rasterećeni smo i možemo puno toga da dobijemo. Dobro smo radili tokom pauze i vjerujem da možemo da osvojimo makar bod", kazao je kapiten Grblja Marko Carević.

Lovćen grabi ka vrhu

Poslije očajnog starta sezone, fudbaleri Lovćena zabilježili su pet pobjeda na posljednjih sedam mečeva, a danas protiv Mornara žele da nastave seriju kako bi se užurbano dokopali vrha tabele.

"Dobro nam je došao odmor, jer je ekipa bila iscrpljena napornim ritmom subota-srijeda. Igrači koji su bili povrijeđeni sanirali su povrede i svi su spremni za zahtjevnu utakmicu koja nas očekuje sa Mornarom", kaže Mojaš Radonjić, trener Cetinjana.

Barani su u prošlom kolu skinuli Rudar sa vrha, imaju li snage da zaustave još jednog favorita?

"Domaćin je favorit, na nama je da odigramo najbolje što možemo", rekao je golman Barana Saša Ivanović.

Petrovac u gradskom derbiju gostuje Mogrenu, čiji su fudbaleri prijetili štrajkom protekle sedmice zbog neisplaćenih dugovanja.

"Neće nas i ne smije zavarati trenutna situacija u Mogrenu. Potpuno smo fokusirani na ono što se dešava u našem domu", ističe pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Parovi

Subota

BOKELJ - BERANE 14.30 h Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

MOGREN - PETROVAC 14.30 h Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

GRBALJ - SUTJESKA 14.30 h Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

RUDAR - MLADOST 14.30 h Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

LOVĆEN - MORNAR 14.30 h Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

Nedjelja

ZETA - BUDUĆNOST 14 h (TV prenos)

Bonus video: