Kuman najbolji trener u septembru, a Gracijano Pele igrač

1 komentar(a)
Kuman, Foto: Reuters
Kuman, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.10.2014. 11:53h

Trener Sautemptona Ronald Kuman proglašen je danas za najboljeg trenera u Premijer ligi u septembru, a fudbaler tog kluba Gracijano Pele imenovan je za najboljeg igrača.

Kuman, koji je u junu preuzeo Sautempton, predvodio je ekipu do trećeg mjesta na tabeli sa četiri pobjede u prvih sedam utakmica u Premijer ligi, uprkos tome što su ekipu napustili njeni najbolji igrači Luk Šo, Adam Lalana i Riki Lambert.

"Možda su svi (klubovi) bili pomalo uplašeni, nisu očekivali da ćemo ovako igrati na početku šampionata. Ali zbog svih odlazaka igrača, morali smo da dovodimo nove i ekipa dobro radi. Možda su ljudi iznenađeni zbog toga i možda je to razlog što sam osvojio ovu nagradu", rekao je Kuman, preneo je BBC.

Sautempton je treći na tabeli sa 13 bodova, prvi je Čelzi sa 19 bodova, a Mančester siti je drugi sa 14 bodova.

Napadač Sautemptona Gracijano Pele proglašen je za najboljeg igrača Premijer lige u septembru.

Pele (29) je postigao četiri prvenstvena gola u sezoni, a bio je strijelac i za Italiju u debiju za državni tim protiv Malte, u utorak.

On je ovoga ljeta došao iz Fejnorda, a sa Sautemptonom je potpisao trogodišnji ugovor.

"Ove nagrade znače da smo mi, a ne samo ja, obavili dobar posao u septembru. To je za mene kao trenera nagrada, za stručni štab i za Gracijana. Ali, tek je početak sezone, a ono što je prošlo više se ne računa", rekao je Kuman.

Bonus video: