Suaresu uručena Zlatna kopačka

1 komentar(a)
Luis Suares, Foto: Beta-AP
Luis Suares, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.10.2014. 20:06h

Fudbaleru Barselone Luisu Suaresu uručena je danas Zlatna kopačka, nagrada koja se dodjeljuje najboljem strijelcu evropskih nacionalnih prvenstava.

Suares je prošle sezone u dresu Liverpula postigao 31 gol na 37 utakmica.

"Želim da se zahvalim svim najvažnijim osobama u mom životu, supruzi i djeci. I naravno, svima u Liverpulu, svim saigračima, ne samo iz prošle sezone, već svima sa kojima sam igrao za tri i po godine u klubu", rekao je Suares pošto je na svečanosti u Barseloni dobio nagradu iz ruku bivšeg trenera Liverpula Kenija Dagliša.

"Bile su to spektakularne godine. Zahvavljujem se i ovom čovjeku ovde (Daglišu) koji me je doveo u Liverpul", dodao je Suares.

Urugvajski fudbaler će ovu nagradu podijeliti sa igračem Real Madrida Kristijanom Ronaldom.

"Ponosan sam što delim nagradu sa tako velikim igračem", rekao je Suares.

Suares je suspendovan pošto je tokom utakmice s Italijom na Svjetskom prvenstvu za rame ugrizao Đorđa Kjelinija. Prva zvanična utakmica na kojoj će zaigrati poslije kazne biće duel protiv Real Madrida 25. oktobra.

"Sada počinje novi period i moram da uživam u sljedećoj fazi mog života. Start sa Barselonom na Santjago Bernabeu će biti veoma poseban, 100 odsto sam spreman za taj meč", rekao je Suares.

Osvajanje Zlatne kopačke Suaresu je putem video poruke čestitao i kapiten Liverpula Stiven Džerard. "Žao mi je što ne mogu danas da budem sa Luisom, ali želim da mu čestitam u ime svih iz Liverpula. Bio si magičan igrač u Liverpulu. Barsa ima sreće. Srećno u budućnosti, druže. Nedostaješ nam mnogo, sve najbolje", rekao je Džerard.

Bonus video: