Rade Vešović novi trener Berana

Sezonu je počeo na klupi Zete, koju je napustio 18. septembra
70 pregleda 2 komentar(a)
Rade Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Rade Vešović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.10.2014. 15:02h

Fudbaleri Berana dobili su novog trenera. Uprava kluba je postigla dogovor sa Radom Vešovićem, doskorašnji trenerom Zete.

Ugovor je potpisan na godinu i po, a pred 53-godišnjim stručnjakom je (ne)moguća misija da klub sa sjevera Crne Gore ostavi u eliti.

"Sa upravom sam postigao dogovor oko rada na duže staze. Imamo samo jedan bod do sada, opstanak je praktično nemoguća misija. Međutim, predaje nema dok postoji i teoretska šansa da ostanemo u ligi.

Pokušaćemo u preostalih sedam kola da osvojimo što više bodova, pa da se onda pojačamo u zimskom prelaznom roku i uz dobre pripreme da probamo da uradimo nešto", rekao je Vešović za „Vijesti”.

Ukoliko Beranci ispadnu iz elite, postoji jasan plan.

"Ako ne uspijemo da ostanemo u ligi, onda ćemo napraviti reorganizaciju, svako sa svog aspekta. Uprava da pokuša da zaokruži finansijsku konstrukciju, a ja što se tiče stručnog dijela. Ako treba krenućemo od nule kako bismo Berane vratili na mjesto koje mu pripada, jer je poslije Lovćena najstariji klub u državi. Sada je najvažnije da pokušamo neku šok terapiju, da malo trgnemo igrače i ostvarimo neku pobjedu.

Vešović će prvi trening sa Berancima odraditi danas, pošto je imenovan na novu funkciju danas popodne.

"Danas sam samo posmatrao trening, kako su radili. Problemi su počeli od samog starta. Pripreme nisu odrađene, ekipa se okupila 10-15 dana prije početka šampionata. Praktično nije bilo ni uprave, pa je teško bilo i igračima. Kao pojačanja su, u posljednjem trenutku, dovedeni igrači koji nisu do tada uspjeli da nađu angažmane. Vidjećemo kako je ekipa fizički spremna, pokušaćemo da uradimo što više u kratkom periodu. Želja nam je da Berane ostane u ligi, ali vidjećemo da li je to realno".

Jedini bod Beranci su osvojili u drugom kolu pred svojim navijačima protiv Zete (1:1), koju je tada sa klupe predvodio Vešović.

"Učiniću sa stručne strane sve što je do mene da ekipu podignem psihološki, da je razdrmam, da pokušam da im vratim samopouzdanje. Nemoguća misija je pred svima nama, ali se nećemo tek tako predati", zaključio je Vešović.

On je klupu Zete napustio 18. septembra nakon remija sa Mornarom (0:0).

Bonus video: