Ronald de Bur opleo po Hidinku: Staromodan je i mora da ide!

2 komentar(a)
Hidink, Foto: Beta-AP
Hidink, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.10.2014. 11:33h

Holandija je u velikom problemu nakon dva poraza u prva tri kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Mnogi u zemlji bronzanih sa posljednjeg Mundijala tvrde čak da "oranje" neće izboriti plasman na Euro, dok oni sa blažim stavom vjeruju da Hidinkovu četu u igri drži novi sistem kvalifikacija, po kojem i trećeplasirana reprezentacija ide u baraž.

Kako god, Holanđani su u velikom zaostatku za Češkom i Islandom, nakon poraza u Pragu i u Rejkjaviku - imaju samo tri boda, a rivali po devet!

Naravno, u demokratskoj zemlji kakva je Holandija čuju se i glasovi kritike na račun selektora Gusa Hidinka. I to od legendi. Jedna od njih je nekadašnji fudbaler Ajaksa i Barselone Ronald de Bur, koji je izjavio da je Hidink bio "pogrešan izbor Saveza" da naslijedi Luja van Gala nakon veličanstvenog Mundijala.

"Hidink je staromodan trener, metodi su mu staromodni. Ne vidim da ima jasan plan kako da izvuče ekipu iz ovoga. Ne mogu da ga zamislim kako kaže igračima "ovo je put koji treba slijediti". Poštujem i cijenim njegove rekorde i trofeje u trenerskoj karijeri, ali mislim da je pravaziđen i da reprezentaciji treba mlađi trener sa modernijim idejama", rekao je De Bur.

Bonus video: