Srbija protiv Albanije: Više od fudbala

Selektori dva tima su stranci - Srbe vodi Holanđanin Dik Advokat a Albance Italijan Đani de Bjazi. I jedan i drugi znaju da ovo nije utakmica kao i svaka druga, ali spuštaju loptu na zemlju
54 pregleda 32 komentar(a)
Branislav Ivanović, Foto: Beta-AP
Branislav Ivanović, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 14.10.2014. 08:32h

Duel koji se s nestrpljenjem očekivao još od februarskog žrijeba u Nici, odigraće se večeras na stadionu Partizana u Beogradu - Srbija će u drugoj utakmici kvalifikacija za EP dočekati Albaniju.

Utakmica na bivšem armijskom stadionu u Beogradu privlači veliku pažnju, ne samo sa fudbalskog aspekta. Mnogi evropski mediji proglasili su ovaj duel kao "više od igre" - naravno, iz političkih razloga, iako će se igrati na terenu, 11 protiv 11.

Selektori dva tima su stranci - Srbe vodi Holanđanin Dik Advokat a Albance Italijan Đani de Bjazi. I jedan i drugi znaju da ovo nije utakmica kao i svaka druga, ali spuštaju loptu na zemlju:

"Želimo da pružimo dobru partiju, a dešavanja van terena nas ne interesuju. Razmišljamo samo o tri boda", kazao je selektor Srbije Dik Advokat.

"Došli smo u Beograd da odigramo dobar meč. Biće lijepa atmosfera i nadam se da će proteći sve na sportski način", istakao je De Bjazi.

Srbi su počeli kvalifikacije mršavim bodom protiv Jermenije u Jerevanu, dok je iza Albanije sjajan start - senzacionalna pobjeda u Portugalu, a potom i remi sa Danskom u Elbasanu.

"Ne smijemo da srljamo. Moramo da odigramo glavom, a ne srcem. Izloženi smo velikom pritisku, ali nastojimo da reagujemo pozitivno. Albanija ima veoma dobar tim, igraće rasterećeno i motivisano, ali naš cilj su tri boda", kazao je kapiten Srbije Branislav Ivanović.

I Albanci žele na Euro, baš kao i Srbija, Portugal i Danska, koji su favoritit u grupi.

"Treba skromno da nastavimo ka našem cilju. Nismo više totalni autsajderi, želimo da iskoristimo naše šanse i Portugalu, Danskoj i Srbiji otežamo put", dodao je De Bjazi.

U istoj grupi večeras u Kopenhagenu igraju Danska i Portugal.

Bonus video: