Brnoviću se ne ide: I dalje imamo veliku šansu!

Slijedi Švedska, ako to pobijedimo, a ako dobijemo Moldaviju u Kišinjevu, bićemo egal sa Rusijom, koja nije pobijedila Moldaviju...
94 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.10.2014. 19:15h

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Branko Brnović neće podnijeti ostavku, uprkos remiju sa Lihtenštajnom i porazu od Austrije u Beču uz katastrofalnu igru.

Sudeći po njegovom intervjuu za RTCG, Brnović je samouvjeren i po pitanju podrške od strane čelnika FSCG da nastavi dalje...

"Moju glavu traže od prvog dana... Ja sam jednom podnio ostavku nakon poraza od Moldavije, predsjednik Saveza je nije prihvatio. Sada razmišljam samo o utakmici sa Švedskom, a neko drugi će da odluči da li ja ostajem. Imamo kvalitet i nastavljamo dalje", kazao je Brnović.

Crnogorski selektor, štaviše, tvrdi da Crna Gora i dalje ima velike šanse da osvoji makar treće mjesto u grupi.

"Tabela je takva kakva jeste, loša po nas, ali sjetimo se Ukrajine gdje je bila nakon prvog dijela prošlih kvalifikacija, pa je na kraju bila druga. Mnogo bodova je u igri. Slijedi Švedska, ako to pobijedimo, a ako dobijemo Moldaviju u Kišinjevu, bićemo egal sa Rusijom, koja nije pobijedila Moldaviju... Svakako da jedan neuspjeh ne smije da nas pokoleba. Gubiće se mnogo bodova do kraja, a mi ćemo se boriti dok god budemo imali matematičku šansu. A siguran sam da imamo šansu, i to veliku šansu..."

Učinak u Lihtenštajnu i Austriji - gdje je naša reprezentacija priželjkivala šest ili četiri boda, a osvojila samo jedan - Brnović je ocijenio kao katastrofalan.

"Momci su dali maksimum u Lihtenštajnu i nema im se šta zamjeriti. Da nisu imali želju, da su potcijenili rivala, da nisu stvorili šansu... pa da im se i zamjeri, ali ovako... Lopta jednostavno nije htjela u gol. Što se tiče Austrije, u prvom poluvremenu smo bili nadigrani, u drugom smo ulaskom Jovetića i Jovovića preokrenuli igru i imali dvije šanse, ali mislim ipak da smo zasluženo izgubili".

"Uvijek sam bio iskren i ovo je katastrofalan rezultat za nas - morali smo da donesemo minimum tri boda iz ove dvije utakmice. Ja sam se nadao i šest, bilo bi super i četiri... Ali, ovo niko nije očekivao, a najmanje ja".

Brnović je opet pravdao svoju odluku da u Lihtenštajnu izvede tim bez nekoliko ključnih fudbalera koje je odmarao za Austriju.

"Sada su svi pametni... Nije to bila samo moja ideja, jer Baša, Savić i Vučinić su došli umorni i odmorio sam ih u dogovoru s njima. Ne vidim zašto se sad poteže ta priča, jer utakmica u Lihtenštajnu nema veze sa odbranom, nisu nam prešli centar... Boljka je bila neefikanost. Da smo dobili 4:0 ili 5:0 potegla bi se priča zašto nismo odmorili dva igrača protiv ovakvog Lihtenštajna".

Brnović je opet rekao da mu nedostaje pravi vezni fudbaler.

"Htjeli da priznamo ili ne fali nam jedan pravi vezni. Otišao Drinčić, a mi se još se tražimo, Zverotić je rezerva u Fulamu... Trenutno s ovim što sada imamo na raspolaganju biće nam teško sa Švedskom i Rusijom, ali vidjećemo. Imam u vidu jednog igrača u narednih 15 dana, ako se to ne realizuje, idemo sa ovim što imamo.

Bonus video: