Brnović: Digli smo glavu - idemo na pobjedu

52 pregleda 0 komentar(a)
Ernst Hapel, Foto: Aleksandar Radović
Ernst Hapel, Foto: Aleksandar Radović
Ažurirano: 12.10.2014. 07:29h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Beč - Već u trećem kolu kvalifikacija za Euro 2016. Godine, Crna Gora igra utakmicu istine. Utakmicu odluke. Zašto istine i odluke - pa, da li neko može da zamisli naš tim na Evropskom prvenstvu ako nakon tri utakmice bude imao četiri boda, uz poraz od direktnog rivala i remi sa klasičnim autsajderom?

Ne bi, naravno, bio presedan da se neka ekipa podigne nakon slabog starta, ostaće poslije Beča još sedam utakmica i dovoljno bodova u opticaju, ali - pitanje je da li crnogorski fudbalski tim ima kvalitet i karakter da u dvostrukim duelima nadvisi jače - Švedsku i Rusiju. Pa da „usput“ dobije Austriju kući, „odradi“ Moldaviju u gostima...

Zbog toga je duel u Beču nemjerljivo važan. Do or die - rekli bi Englezi.

Ipak, poslije Lihtenštajna ništa neće biti isto. Umjesto da u Beču traži bod(ove) za let ka Francuskoj, Crna Gora sada želi samo da ostane u životu. Užasna je činjenica da čak i pobjeda nad Austrijom ne donosi mnogo više od toga, jer će u konačnom zbiru prilično izjednačene grupe faliti dva boda iz duela sa autsajderom.

Na podsjećanje da su i on i njegovi igrači kazali da izgubljeni bodovi protiv Lihtenštajna ne mogu da se nadoknade, Brnović je kazao da „je rano za kalkulacije“.

"Ne mogu da se nadoknade, izgubljeni su nepovratno, ali to što smo ostali bez dva velika boda ne znači da smo otpisani. Mnogo je još bodova u opticaju. Naše šanse su i dalje velike", naglasio je Brnović.

Velike ili ne, tek - postojaće samo ako se ne izgubi u Beču...

"Igraćemo, kao što smo i najavili ranije, da pobijedimo, jer bismo se sa tri boda vratili tamo gdje smo bili prije Lihtenštajna. Međutim, i neriješen rezultat nije loš, jer igramo protiv dobrog tima. Sa bodom iz Beča i pobjedom u Podgorici bili bismo u prednosti u odnosu na Austriju", rekao je Brnović.

Iako u nokdaunu, otpisati Crnu Goru pred duel u Beču bilo bi apsolutno pogrešno. U prošlom ciklusu, nakon poraza od Ukrajine pod Goricom, „sokoli“ su u Varšavi, protiv Poljske, osvojili bod i ostali u igri za plasman na Mundijal....

"Imamo kvalitet da se iz Beča vratimo sa tri boda. Svjesni smo das mo napravili kiks, ali digli smo glavu, ponosno ćemo izaći na teren i spremni smo da odigramo dobru utakmicu. To što smo promašili protiv Lihtenštajna, toliko malera – to mora da se vrati. Nadam se da će to biti baš u Beču", rekao je Brnović.

Toliko šansi Crna Gora, međutim, neće imati, ali sigurno i da će biti prostora za napadače. Prilika da Vučinić i Jovetić potvrde riječi selektora Austrije Marsela Kolera da su najbolji napadači u grupi.

"To su lijepe riječi, ali mogu da se protumače i kao alibi za eventualni poraz. Imamo dva vrhunska napadača, nema potrebe da ih ja dodatno hvalim kada svi znaju šta mislim o njima – kazao je Brnović.

Igrače sam odmarao u dogovoru sa njima

Brnović nije želio da saopšti sastav tima koji će početi meč sa Austrijom. Jasno je da se u tim vraćaju Baša i Savić.

"Protiv Lihtenštajna sam odmarao igrače u dogovoru sa njima. Oni koji nisu igrali, nisu igrali jer su bili umorni. Nisu nam Baša i Savić falili protiv Lihtenštajna, falili su golovi - napad je zakazao. Svakako da nam mnogo znači kada su njih dvojica u timu, sigurniji smo u odbrani i na svim djelovima terena.

Sa Bašom i Savićem, Crna Gora nije izgubila takmičarsku utakmicu:

"Nadam se da će se tradicija nastaviti", kazao je Brnović.

Izvinjenje navijačima

Brnović je na kraju pres konferencije na Ernst Hapel stadionu uputio izvinjenje navijačima koji su bodrili reprezentaciju u Lihtenštajnu.

"Potpuno razumijemo njihovu ljutnju. Igračima je krivo što se to dogodilo, što nisu pozdravili one koji su nam još jednom pokazali ljubav i pružili podršku. Glave su nam bile vruće, bili smo izgubljeni. Nije opravdanje, ali nadam se da će prihvatiti naše izvinjenje i da ćemo sjutra imati njihovu podršku. Uradićemo sve da im se odužimo"

Bonus video: