Poleksić: Glavu gore, ko zna zašto je ovo dobro

24 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2014. 17:28h

Konačno neki glas i od fudbalera, dan nakon teške havarije u Lihtenštajnu gdje je Crna Gora izgubila dva nenadoknadiva boda u trci za plasman na Evropsko prvenstvo.

Ispred fudbalera pričao je golman Vukašin Poleksić, koji je u Vaducu bio samo nijemi posmatrač revije promašaja na suprotnom golu. Golmana crnogorske reprezentacije nije napuštao optimizam, uprkos veoma teškom trenutku u kojem je zapao nacionalni tim već u drugom mjesecu kvalifikacija.

"Nema se šta kome zamjeriti, momci su dali 100 odsto svojih mogućnosti. Jedino što nam je nedostajalo to je koncentracija u završnici. Ali, glavu gore, ko zna zašto je ovo dobro. Idemo u Austriju da pobijedimo", poručio je Poleksić iz Beča preko medijske službe Fudbalskog saveza Crne Gore.

Baš kao i selektor Branko Brnović, Poleksić vjeruje da sve ovo može da se ispravi već za dva dana na mnogo težem gostovanju.

"Čisto sumnjam da će još neko izgubiti bodove od Lihtenštajna, posebno na način na koji smo ih mi izgubili. Ali, sada nema kukanja, moramo da idemo dalje, mislim da imamo kvalitet da pobijedimo Austriju, bez obzira što nismo dobili Lihtenštajn. Moramo samo da se odmorimo i fizički i pshički".

Austrijanci stižu iz Kišinjeva sa tri boda - fizički su se definitivno više potrošili od naše reprezentacije (pet žutih kartona, crveni za Marka Janka, igrali su u najjačem sastavu), ali su psihološki definitivno u boljem stanju.

Ima li Crna Gora odgovor?

"Sigurno da će i oni biti umorni kao i mi, mada mi imamo nekoliko svježih igrača. Ipak, kada izađete na teren 11 protiv 11 zaboravlja se sve, ostaje želja i volja. Ko bude imao veći motiv i veću koncentraciju dobiće meč", zaključuje Poleksić.

Bonus video: