Del Boske: Nisam očekivao poraz u Slovačkoj

0 komentar(a)
Visente del Boske, Španija, Foto: Reuters
Visente del Boske, Španija, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2014. 09:18h

Nakon razočaranja na Mundijalu u Brazilu, Španija je upisala još jedan kiks, poraz u Slovačkoj (1:2), u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

"Nikako nisam očekivao ovakav rezultat. Odigrali smo 28 utakmica u kvalifikacijama bez poraza, ali mislim da je ovo katastrofa. Nismo bili dobri u realizacija, dok je Slovačka iskoristila svoje šanse. Njihov golman je bio fenomenalan", rekao je Del Boske.

Španski stručnjak stao je u odbranu golmana Ikera Kasiljasa, koji je pogriješio kod prvog gola Slovačke, kao i napadača Dijega Koste koji i na šestom nastupu za "crvenu furiju" nije uspio da se upiše u strijelce.

"Kasiljas nas je spasio u nekoliko navrata prije primljenog gola. Nisam dobro vidio sa klupe, ali lopta je imala čudnu putanju i prevarila ga. Što se tiče Dijega, zadovoljan sam njegovom igrom, ali i posvećenosti ekipi", naveo je Del Boske.

Pored Slovačke i Španije u grupi C nalazi se Ukrajina, Makedonija, Bjelorusija i Luksemburg.

Naredni meč Španija igra u nedjelju protiv Luksemburga u gostima.

"Igrali smo samo dvije utakmice, ništa još nije riješeno. Slovačka ima šest bodova, ali ima još utakmica da preokrenemo stvari. Prvi meč smo lako dobili, postigli smo pet golova. Vjerujem da smo zaslužili bod u Žilini", rekao je Del Boske.

Bonus video: