Brnović: Nismo ovo očekivali, ali možemo da nadoknadimo u Beču

"Golmani su večeras bili sjajni, kao da brane za Španiju a ne za Lihtenštajn. Ne dešava se često da na jednom meču imate 25 udaraca na gol i ne postignete nijedan pogodak", rekao je Brnović
69 pregleda 77 komentar(a)
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Branko Brnović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 09.10.2014. 22:23h

Selektor Crne Gore Branko Brnović bio je, jasno, razočaran ishodom utakmice u Vaducu.

Crna Gora je protiv Lihtenštajna - selekcije koja služi za popravljanje gol razlike - odigrala razočaravajućih 0:0 i značajno smanjila šanse da ostvari cilj, plasira se na Evropsko prvenstvo, direktno ili preko baraža...

"Nismo se nadali da ćemo ovdje izgubiti bodove. Nismo ni najmanje očekivali ovakav ishod, ali želim da čestitam protivniku na borbenosti i neriješenom rezultatu. Ne dešava se često da na jednom meču imate 25 udaraca na gol i ne postignete nijedan pogodak. Večeras nas zaista nije htjelo - rekao je Brnović nakon utakmice.

Duel u Vaducu odigran je bez medijskih svjedoka iz Crne Gore, zato su Brnoviću pitanja postavljali samo domaći novinari. Interesovalo ih je da li je ulazak Vučinića na poluvremenu značio da napadači nisu bili dobri u prvom dijelu.

Brnović je odgovorio:

"Ne. Bio sam zadovoljan igrom koju smo pokazali. Međutim, nakon deset stopostotnih šansi koje smo propustili, očekivao sam da će Mirko svojim kvalitetom uspjeti da riješi situacije pred golom protivnika. Ipak, golmani su večeras bili sjajni, kao da brane za Španiju a ne za Lihtenštajn. A ni Mirka nije htio gol".

Stiglo je i pitanje - da li je Brnović sastavom tima (nekoliko glavnih igrača se odmaralo za utakmicu sa Austrijom) - možda potcijenio Lihtenštajn?

"Ne bih se složio da smo potcijenili protivnika. Igrali smo dobro, stvorili smo mnogo opasnih akcija za gol, ali su oni bili strpljivi i dobro su se branili. Naročito golmani, koji su bili izuzetno raspoloženi - kazao je Brnović, koji uprkos svemu vjeruje da ovi bodovi mogu da se nadoknade:

"Nismo osvojili bod, nego izgubili dva boda. Ipak, šta je tu je. Gledamo naprijed. Cilj nam je bio da sa ova dva gostovanja donesemo četiri boda i još to možemo ostvariti ukoliko pobjedimo u Beču. Neće biti lako, ali vjerujem da možemo uspjeti.

Brnović, na kraju, ne vjeruje da će neka druga selekcija koja konkuriše za visok plasman u grupi (Švedska, Rusija, Austrija) prosuti bodove protiv Lihtenštajna.

"Mislim da to ne može da se dogodi. Nas jednostavno nije htio gol i mislim da ovakva utakmica više ne može da se ponovi. Volio bih da se varam, ali mislim da ostale reprezentacije ovdje neće ispustiti bodove", zaključio je Brnović.

Crnogorska reprezentacija u petak u jutarnjim časovima leti iz Ciriha u Beč. Imaće dva treninga pred utakmicu u nedjelju na „Ernst Hapelu”.

Bonus video: