Kapelo: Ne otpisujte Crnu Goru

"Crna Gora je kandidat za pobjedu u našoj grupi i još mi je pred očima kako sam sa Engleskom nadigran u Podgorici",kazao je Kapelo
0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.10.2014. 08:07h

Crna Gora je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj u grupi sa Rusijom i Švedskom, koje su favoriti i večeras će odmjeriti snage u Štokholmu. Proslavljeni trener "zbornaje" Fabio Kapelo, ne krije da će odbrana biti prioritet.

"Trenutno je najpopularnija fudbalska šema 9-1, gdje čak devet igrača u polju igra odbranu. I nije smiješno, ne šalim se! Pogledajte samo timove u Ligi šampiona, gdje samo jedan igrač ima samo ofanzivne zadatke, dok svi drugi brane svoj gol i kada se otvori mogućnost izlaze i pomažu naprijed. I najbitnije je da je ekipa kompaktna i da ne dozvoljava rivalu prostor za igru i slobodne zone na terenu. Zaboravite da će se više igrati nadahnuti, ogfanzivni fudbal za gol više. Romantika je dio prošlosti", naglasio je Don Fabio.

Iskusnog italijanskog stručnjaka nije obradovala povreda najboljeg igrača "tri krune" Zlatana ibrahimovića.

"Kada najbolji igrač ne može da nastupi, to je loše za fudbal kao igru. I zato me ne raduje izostanak Ibrahimovića. I bez obzira na to da li će on biti na terenu, Rusija nije i ponoviću nije favorit u grupi G. Tu su Švedska i Austrija, a nikako ne smijemo zaboraviti na Crnu Goru. Još mi je pred očima kako sam sa Engleskom izgubio na gostovanju u Podgorici (bilo je 2:2, prim.a), zato ni po koju cijenu neću potcijeniti i otpisati Crnu Goru", zaključio je Kapelo.

Bonus video: