Klop: Za osvajanje titule potrebna jaka odbrana, to je najstariji zakon fudbala

Liverpul u četvrtom kolu Premijer lige igra danas protiv Lestera
0 komentar(a)
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Jirgen Klop, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.09.2018. 10:24h

Tri meča, tri pobjede, gol razlika 7:0 - učinak je fudbalera Liverpula na početku Premijer lige. Napadači "redsa" nastavljaju sa sjajnim partijama od prošle sezone, ali novina u igri petostrukog šampiona Evrope je čvrsta, sigurna igra u odbrani.

Najzaslužniji za odlične defanzivne partije tima iz grada Bitlsa su, nesumnjivo, štoper Virdžil van Dajk i golman Alison Beker. Njihovim dolaskom na Enfild, Jirgen Klop je popunio, do tada, dvije najveće praznine u timu i unio određenu dozu sigurnosti u ostatak ekipe.

Svjestan toga je i menadžer tima sa Enfilda. U izjavi za Sky sports Njemac je kazao da se titule osvajaju tako što se čuva vlastiti gol.

"Davanjem golova pobjeđujete, a ako ih ne primite onda osvajate titulu. Uvijek je bilo tako. To je najstariji zakon fudbala. Možete da budete najbolji na svijetu u napadu, ali ako primite dva ili tri gola po utakmici, onda ne možete da trijumfujete. Nijesam ni ponosan ni iznenađen onim što smo do sada ostvarili. Nadali smo se nečemu ovakvom. Nadam se da ćemo nastaviti. Nemoguće je da neko ne primi gol, ali ćemo se mi truditi da ne primimo lake golove", jasan je Klop.

Liverpul u četvrtom kolu Premijer lige igra danas protiv Lestera. Taj meč počinje u 13:30 časova. Ukoliko trijumfuje, ekipa sa Enfilda će prvi put od sezone 1990/1991. vezati četiri startne pobjede.

Bonus video: