Za srebrni jubilej 19 laureata, Zverka rekorder

Priznanja dobilo 19 igrača koji su do sada odigrali makar 25 utakmica za reprezentaciju. Uskoro i “zlatni jubileji”
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.10.2014. 21:14h

Na ceremoniji u hotelu „Podgorica”, Fudbalski savez Crne Gore dodijelio je priznanja za srebrni jubilej fudbalerima koji su odigrali makar 25 utakmica za reprezentaciju.

Od 2007. godine, kada je Crna Gora protiv Mađarske odigrala prvu međunarodnu utakmicu, kvotu za “srebrni trofej” ispunilo je 19 reprezentativaca, sadašnja i bivša.

Neki će biti glavni aduti selekcije u predstojećim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, počevši već od mečeva sa Lihtenštajnom i Austrijom, neki su završili reprezentativnu karijeru, a neki zbog privatnih obaveza nisu mogli da dođu i sinoć prime lijepo priznanje.

Redom, to izgleda ovako: - Elsad Zverotić (48 utakmica, rekorder), Simon Vukčević (43), Vladimir Božović (40), Mirko Vučinić i Savo Pavićević (38), Mladen Božović (36), Milan Jovanović (35), Milorad Peković (34), Nikola Drinčić (33), Stevan Jovetić (32), Marko Baša i Branko Bošković (29), Vukašin Poleksić, Stefan Savić i Fatos Bećiraj (28), Miodrag Džudović i Radomir Đalović (26), kao i Radoslav Batak i Mitar Novaković (po 25).

Kako je saopšteno, igračima koji nisu prisustvovali ceremoniji (Bošković, Đalović, Drinčić), trofej će biti uručen drugom prilikom.

A prvi koji će do “zlatnog jubileja” - 50 utakmica u reprezentaciji, najverovatnije je Elsad Zverotić, koji je već odigrao 48 mečeva, a jubilej možda proslavi već u nedjelju u Beču protiv Austrije.

Prvi naredni igrač koji će do “srebrnog jubileja” je Dejan Damjanović, koji bi u Lihtenštajnu trebalo da upiše 25. nastup za reprezentaciju.

Luka Pejović se zaustavio na 23 nastupa, Andrija Delibašić na 21, Mladen Kašćelan na 18, Vladimir Volkov je odigrao 13, baš kao i nekadašnji defanzivac “sokola” Jovan Tanasijević. Filip Kasalica je odigrao 11, Igor Burzanović osam mečeva...

Specijalne pehare za jubilej (težine 12,5 kilograma) nagrađenima je uručio predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević.

Galerija

Bonus video: